michal__k Napisano 5 Października 2018 Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Zakupiłem kask TSG Seek. Czy to normalne, że plastikowa skorupa nie jest "sklejona" ze styropianem i się względem niego rusza? Niby trzymają ją paski, ale można nią swobodnie ruszać (góra-dół). Tak ma być czy coś jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota57 Napisano 5 Października 2018 Udostępnij Napisano 5 Października 2018 To reklamuj! Jak zakupiłeś w sklepie internetowym to wyślij zdjęcia opisz problem, poczekaj na odpowiedz. Ja tak zrobiłem, też skorupa była odklejona. Załatwiono bardzo szybko reklamację i wysłano kask bez wad. Sklep "rowertour". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 5 Października 2018 Udostępnij Napisano 5 Października 2018 To nie jest normalne. Skorupa kasku w powszechnej dziś technologii in-mold jest jednolicie spojona, nic nie ma prawa się poruszać. Podstawowym sposobem na sprawdzenie czy kask po upadku nadaje się do dalszego użytku jest silne ściśnięcie go w dłoniach, jeżeli skrzypi, trzeszczy, to nadaje się do wyrzucenia. Niestety, kupiłeś bubel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal__k Napisano 5 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Kupiłem kask powystawowy, skorupa (z twardego plastiku) w ogóle nie jest zespolona ze styropianem - można nią zupełnie luźno poruszać. Dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota57 Napisano 6 Października 2018 Udostępnij Napisano 6 Października 2018 To że powystawowy, nie oznacza że gwarancja nie obejmuje towaru wadliwego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal__k Napisano 6 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2018 Wiem, dlatego odsyłam jako reklamację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.