kams1 Napisano 4 Października 2018 Napisano 4 Października 2018 Witam, W jaki sposób zdjąć korbe w rowerze? Próbowałem za pomocą Ściągacz korby HL-J09, jednak się nie dało, nie pasuje.
SoloTM Napisano 4 Października 2018 Napisano 4 Października 2018 Przecinak, młotek i od wewnątrz walisz, aż zejdzie, lub szlifierka kątowa i uważać żeby nie uszkodzić osi - wyciąć ją - zejdzie. Oryginalnie był tam gwint i potrzebowałeś wkręcić zwykłą śrubę m10 czy m12 z nieco grubszym zwojem gwintu, coś tego typu : ( i wkręcając korba by zeszła )
seraph Napisano 4 Października 2018 Napisano 4 Października 2018 Przejedź się z wykręconymi śrubami i zaraz sama spadnie tylko uważaj, żebyś przy okazji i Ty z roweru nie spadł. I piszę to całkiem serio Jak masz parę śrub w domu to spróbuj wkręcić jakaś tak jak kolega wyżej pisze. Ten gwint na zdjęciu to chyba jeszcze nie oś suportu?
kams1 Napisano 4 Października 2018 Autor Napisano 4 Października 2018 Dzięki za radę, udało się pojawił sie kolejny problem, urwana śruba w supporcie oraz uszkodzony gwint.
seraph Napisano 4 Października 2018 Napisano 4 Października 2018 A to plastik jest? Natnij brzeszczotem, wydłub śrubokrętem. Tylko uważaj na gwint mufy.
kams1 Napisano 4 Października 2018 Autor Napisano 4 Października 2018 część plastiku usunąłem, ale niestety uszkodziłem gwint.
SoloTM Napisano 4 Października 2018 Napisano 4 Października 2018 Nie masz brzeszczota na tyle cienkiego żeby się zmieścił do środka ? Jeśli nie to rozgrzej nóż nad gazem i naciskając ( nie tnąc ) dojdziesz do gwintu na tyle oslabiajac ten plastik, że pęknie w tym miejscu jak podwazysz.
piter614 Napisano 4 Października 2018 Napisano 4 Października 2018 Gwint można poprawić w serwisie ,podejść zapytać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.