Tony96 Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Cześć Chciałbym abyście mi pomogli znaleźć rower, który będzie mi służył do jazdy po mieście i lesie. Chciałbym też pojeździć na jednym kole, jakieś skoki ze schodów i inne triki. Dodam, że również tym rowerem chce jeździć do max 60km trasy (może więcej może mniej ;p). W grę wchodzi tylko hardtail. mój budżet to ok 4500zł, może być nowy jak i używany. Zaciekawiły mnie Ns bikes eccentric i dartmoor primal oraz cube reaction pro, choć ten ostatni ma mały skok amortyzatora. Dodam, że mam 1.83m wzrostu i ważę 70kg. Aktualnie jeżdżę na cube sl road race i jeżdżąc nim obok lasów albo widząc chłopaków wywijających na swoch freeride'ch to trochę im zazdroszczę :/ Liczę na waszą pomoc rowerowe świry Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota57 Napisano 4 Października 2018 Udostępnij Napisano 4 Października 2018 Ja mam dwa rowery. Do miasta i szosa. Może trafisz na używki w rozsądnych cenach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 4 Października 2018 Udostępnij Napisano 4 Października 2018 12 godzin temu, Tony96 napisał: Aktualnie jeżdżę na cube sl road race i jeżdżąc nim obok lasów No cóż jeśli posiadasz już sprzęt uliczny- kupuj górala 29. Poszukaj kilka propozycji, pokaż a my tu pomożemy zweryfikować wybory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tony96 Napisano 4 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2018 Nie ukrywam, fajnie by było mieć dwa sprzęty, lecz ze względu na fakt, że mieszkam w bloku i rower trzymam na haku w pokoju to będzie niewykonalne zmieścić kolejny. Dlatego chciałbym znaleźć jakiś kompromis między asfaltem a lasem. Co sądzicie o dartmoor? Myślicie że ciężko będzie mu sprostać jeździe również po równych nawierzchniach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 5 Października 2018 Udostępnij Napisano 5 Października 2018 16 godzin temu, Tony96 napisał: chciałbym znaleźć jakiś kompromis między asfaltem a lasem Gravel/przełaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Ja postawilem na decathlon i RockRider 920. 1x11, manitou powietrzny i hamulce tektro hydrauliczne. Codziennie robie 25 km na asfalcie i daje rade, srednia 25km/h wychodzi. Kobyłe na płaskim rozpędzam do 40 km/h .Przejechalem nim rowniez X Bydgoszcz Metropolia Maraton. Jeżdze rowerem codziennie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pp516 Napisano 13 Października 2018 Udostępnij Napisano 13 Października 2018 Moim zdaniem jak się przesiadasz z szosy w celu pojeżdżenia i po asfalcie i w lesie, to lepiej wybrać hardtaila 29er niż rower do freeridu. Hardtail jest bardziej uniwersalny, jak założysz opony na twarde nawierzchnie, to pojedziesz szybko i po asfalcie i po leśnych ścieżkach, jakieś górki, korzenie i piachy też dasz radę. A przy okazji nie wydasz na zakup fortuny. Jak nie chcesz robić jakiś trików i innych skoków, to skok amortyzatora 100 jest w zupełności wystarczający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tony96 Napisano 14 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2018 W dniu 13.10.2018 o 08:57, pp516 napisał: Moim zdaniem jak się przesiadasz z szosy w celu pojeżdżenia i po asfalcie i w lesie, to lepiej wybrać hardtaila 29er niż rower do freeridu. Hardtail jest bardziej uniwersalny, jak założysz opony na twarde nawierzchnie, to pojedziesz szybko i po asfalcie i po leśnych ścieżkach, jakieś górki, korzenie i piachy też dasz radę. A przy okazji nie wydasz na zakup fortuny. Jak nie chcesz robić jakiś trików i innych skoków, to skok amortyzatora 100 jest w zupełności wystarczający. Dokładnie też tak sądzę, hardtail będzie lepszy na asfalt ze względu na brak amortyzacji tylnego koła co wykluczy bujanie na asfalcie. też zacząłem myśleć o 29erze bo jednak do bikeparków mam kawałek asfaltem więc by się nie zaheśtać koła 29 chyba będą dobrą opcją. Z drugiej strony tak duże koła mogą mieć duży wpływ na dynamikę jazdy... Też dlatego patrzę teraz na dartmoor primal pro 29 Co o nim sądzicie? da rade pogodzić się z asfaltem? Druga sprawa to że nie mam pojęcia jaki rozmiar wybrać no i jestem już trochę napalony na któregoś z primali Tylko jakie koła :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.