m0d Napisano 4 Października 2018 Udostępnij Napisano 4 Października 2018 Teraz, michuuu napisał: 4tys zimą? No to szacun Aż taki kozak nie jestem Zrozumiałem, że pytasz o cały sezon a nie tylko o zimę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 4 Października 2018 Udostępnij Napisano 4 Października 2018 9 minut temu, michuuu napisał: 4tys zimą? No to szacun. https://www.sbike.pl/czesci-mtb-trekkingowe-opony-szytki-detki-opony-28-trekking-opona-schwalbe-marathon-mondial-28x1.75-reflex-drutowa-o_l_177_10996.html Michuu, jeśli nie liczysz kg/ tylko chcesz mieć spokój i nie łapać kapci zimą to może to? Ja mam 1,4 cala i myślałem że mieszanka nie da rady zimą ... ale dał. NIe kupuj schwalbe na podstawowej mieszańce, jest beznadziejna ( twarda śliska, zimą masakra, żonie wymieniłem na cst - jest lepiej a tańsze 2x) Michuu Ja kupiłem na giełdzie forumowej , tanio lekko użyte oponki RK- w cenie drutów - zwijaki. Może spróbuj.? Powinny byc ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 4 Października 2018 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 4 Października 2018 Zaczynam coraz bardziej skłaniać się do RK , nawet jeżeli to by były druty. Balon komfortowy, bieżnika trochę jest więc i w krzaki można się zapędzić. Jeżeli wystarczą na dwie zimy to będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 4 Października 2018 Udostępnij Napisano 4 Października 2018 Oczywiście że wystarczą. Tylko zasada jest jedna, zawsze aktualna, ale o niej doskonale wiesz. Napiszę dla niewtajemniczonych - nie hamujemy z blokowaniem koła na twardym! Co do mieszanki, zużycia, przebiegów to na Mezcalach G+ TNT zrobiłem w tym roku ponad 5000km w 90% na twardym. Tylna opona jest wizualnie dopiero w połowie zużycia a obawiałem się, czy wytrzymają 2 miesiące. W końcu miękka mieszanka, klei jak smok. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony i wszystko wskazuje na to, że przelatam kolejny rok na tej samej oponie. Ewentualnie zamienię przód z tyłem i wtedy na 100% mam jeszcze rok kręcenia bez wydatku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 8 Października 2018 Udostępnij Napisano 8 Października 2018 Ja po dwóch latach zajechałem zajechane RoRo Evo na twardym. W dniu 4.10.2018 o 14:09, michuuu napisał: Jeżeli wystarczą na dwie zimy to będzie ok Ja ma w Mtb-ku tył RK race sport (miękki) przód zwykły zwijak. No i mieszanki zdecydowanie różne, zwykłe RK ścierają się wyrażnie wolniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 8 Października 2018 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2018 No to chyba zapadło. Druciaki na zimę wystarczą więc ok. 120-130,- za komplet położę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.