TomaszU84 Napisano 28 Września 2018 Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Witam. Czy buty tych firm są inne/podobne/takie same rozmiarowo? W internecie są 3 rożne tabele długości wkładki wewnętrznej butów SIDI... Co do Shimano, mam już buty szosowe, kupiłem taki sam rozmiar butów MTB i... są za małe Gdzieś tam wyczytałem ze rozmiarowka SIDI jest większa, ale wolałbym mieć pewność. PS. Mam taki rozmiar buta, ze w przymiarka w sklepie jest (prawie) niemozliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 29 Września 2018 Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Niestety, wszystko trzeba przymierzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 29 Września 2018 Udostępnij Napisano 29 Września 2018 w moim odczuciu (i w moim rozmiarze) mam wrażenie, że Sidi trzyma rozmiarówkę, tzn dany rozmiar pasuje mi przy różnych modelach, natomiast dużo gorzej jest w przypadku Shimano, tam prawie, że skrajności pomiędzy modelami występują, więc nie ma wyboru albo przymierzać, albo w razie czego pozostaje zwracać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niemagdzia Napisano 1 Października 2018 Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Shimano to loteria, w zależności od modelu i przeznaczenia różnice są naprawdę duże. Trzeba mierzyć. Mtb i turystyczne - niby ten sam rozmiar a jedne za małe, drugie natomiast za duże Co do SIDI - nie miałam, więc się nie wypowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 1 Października 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Rozmiarówka Sidi nie jest taka sama jak Sh. Teraz, niemagdzia napisał: Mtb i turystyczne - niby ten sam rozmiar a jedne za małe, drugie natomiast za duże Inny rodzaj buta inne kopyto inne odczucia. W butach "sportowych" mtb rozmiarówka Sh była stabilna. Zmechaciłem kilka modeli. Do czasu przejścia do wyznawców Sidi. Tutaj też mogę się wypowiedzieć o butach "sportowych". Rozmiarówka inna niż w Sh ale też powtarzalna. Nigdy nie miałem butów turystycznych do zatrzasków więc nie wypowiem się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.