Sebenicz Napisano 28 Września 2018 Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Dzień dobry, zwracam się z prośbą do obeznanych osób o pomoc w wyborze lampki. Wymagania: - zasilanie z dynama w piaście przedniej - wyjście na tylne światło - cena do 100zł Jazda rowerem po mieście (chodnik/ulica) i czasami drogi, gdzie nie ma oświetlenia ulicznego. Do tej chwili używałem oryginalnej SecuTown z żarówką chyba halogenową 6V 2,4W, ale niestety pękła obudowa i raczej już się z tym nic nie zrobi. Jeśli w tej cenie dałoby się kupić coś dużo mocniejszego to byłbym zadowolony. Chyba tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 29 Września 2018 Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Lumotec IQ Avy N jest za 99zł https://www.rowerystylowe.pl/p-6352/lampka-rowerowa-busch-amp-muller-lumotec-iq-avy-n Lumotec IQ Avy N plus (podtrzymanie na postoju) za 129zł https://www.szumgum.com/lampa-przednia-busch-muller-lumotec-iq-avy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebenicz Napisano 1 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Dzięki za zainteresowanie. O tych dwóch modelach myślałem, bo moja opinia (laika) podpowiada mi, że to chyba najlepszy wybór. Może jeszcze ktoś coś podpowie lepszego, o ile jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manniol Napisano 1 Października 2018 Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Małżonka używa w miejskim "axa blueline 30" kupiony na alle... za 69 pln. Na miasto jest ok, ale teraz wolałbym dopłacić i kupić z podtrzymaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 2 Października 2018 Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Axa Pico, Echo i pewnie Blueline świecą podobnie i przyzwoicie ale mam opory przed poleceniem. Tak jak patrzę na nie przy mijaniu w mieście, to mają kiepskie odcięcie i po prostu dają po oczach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebenicz Napisano 2 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Lumotec IQ Avy N plus nie oślepia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 2 Października 2018 Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Dobrze ustawiona nie powinna. 100% pewności oczywiście nie mam, bo nie miałem w rękach, a na ulicach nie rozpoznałem jej, choć pewnie gdzieś minąłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.