dzemi15 Napisano 28 Września 2018 Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Witam wszystkich. Rozglądam się za carbonowa ramą lub framsetem. W oko wpadła mi ramka z wysp, mianowicie PLANET-X PRO CARBON EVO. https://www.planetx.co.uk/i/q/FRPXPCEVO/planet-x-pro-carbon-evo-frameset Wygląda to całkiem przyzwoicie, waga fajna, pancerze prowadzone wewnątrz, suport BSA, wydaje mi się że cena też okej. Macie jakieś doświadczenia z produktami tej marki? Ewentualnie jest coś innego wartego uwagi w tych okolicach cenowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drozda Napisano 28 Września 2018 Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Ja mam rowerek na poprzedniej wersji PRO CARBON: https://www.planetx.co.uk/i/q/FRPXPCRFFDP/planet-x-pro-carbon-road-frameset Kompletny kosztował mnie 750 funtów na SRAM Rival22 z kołami Vision Team 30. Po wymianie sztycy i siodełka całość waży 8 kilogramów w rozmiarze XL więc zupełnie przyzwoicie. Nie jest niestety super sztywny - mam porównanie do aluminiowego Krossa czy tam Indiany i na tych samych zjazdach Indiana zachowuje się zdecydowanie pewniej bez myszkowania - natomiast PlanetX zdecydowanie lepiej tłumi wszelkie nierówności no ale to zasługa samego materiału. Cudów nie oczekuj - to po prostu chińszczyzna na zamówienie PX - ktoś kiedyś nawet namierzył identyczne ramy na Aliexpressie bez logo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemi15 Napisano 28 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Chciałem kupić wersje która masz obecnie, lecz nie ma rozmiarów. Wiem że to obrandowany chińczyk. Ile masz wzrostu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drozda Napisano 28 Września 2018 Udostępnij Napisano 28 Września 2018 190 / 93 ale IMHO rama mogłaby być minimalnie większa jednak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemi15 Napisano 2 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Dzięki. Może ktoś inny podsunie jakąś ramę w budżecie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.