Skocz do zawartości

[Full trail] 1x, myk myk, 27,5+

djcosmo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Zapytam z głupia frant: ile taki przyzwoity rower może kosztować? Temat potraktujcie luźno, bo raczej nie dysponuje wystarczającymi funduszami.  Wolę jednak zapytać zanim zamówię hardtaila, bo nigdy nie wiadomo. To nie jest dyskusja o tym czy warto, tylko o tańszych a dobrych ścieżkowcach z pełnym zawieszeniem - może komuś się przyda. 

Napisano

M0d, mógłbym kupić jeśli znalazłbym dobrą przecenę, w końcu sezon zbliża się ku końcowi. 

Giant Trance 3 ma dobre opinie ale nie ma napędu 1x a przy tym będę się raczej upierał. Podoba mi się prostota takiego rozwiązania. Co do opon plusowych, to nie wiem czy przy fullu są one potrzebne? Trance ma zwykle 2,4 - da się zamontować szersze? 2,8? 

Maczet190399, ten Bluebird Pro spełnia założenia. 

Napisano

Według mnie 27,5 plus umiera szczególnie w rowerach FS i niema sensu. Giant Trance OK. Bardzo dobry pomysł. ROcznik 2019 jest na kołach 29 cali. Poczekaj też na Darmoora rocznik 2019. Będą miały 1x12 NX Eagle

Napisano

Ten trance 3 szczerze to szału nie robi. 1x10 starczy Ci ?? 11-42. Hamulce jakas padaka. Aion szału nie robi. Podobnie RS Deluxe. Trance 2 już lepiej wypada. Jest na Foxach co prawda Grip, ale chodzi to lepiej. Masz 11-46 i hamulce SLX.

Przelicz czy nie będziesz robił przeróbek aby doprowadzić Trance 3 akceptowalnego stanu

Napisano

Podzwoniłem, Trance 2 mogę kupić za 8600zł. Trance 2 tak jak pisałem 6000zł. 2600zł różnicy. Roscoe 8 4500zł.

Brak plusowych opon mnie troszkę odrzuca, bo się na nie nastawiłem. Za to ta 2ka to jest IMO rower kompletny.

Napisano

Niewiem po co Ci plus w rowerze FS ?? 2.4 Ci nie wystarczy ?? Dodatkowo abyś w pełni wykorzystał rozmiar plus w okolicach 2.8 musisz mieć felgę o szerokosci wewnętrznej 30 mm. Dodatkowy koszt. Patrzyłes ceny opon plusowych ?? Sporo droższe. mam 2.4 w swoim rowerze i naprawde to już spora opona np porownując z 2.2. Przejdz na bezdentki i masz bardzo dobrą przyczepność na 2.4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...