ACTIVIA Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Nie jest trudno go ztuningować żeby płynnie pracował. Szkoda że nie był u mnie kupowany bo bym ci to zrobił bo widzę że mocno ten problem przeżywasz chodź się tobie nie dziwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 No a jak ma nie "przeżywać" skoro nowy rower wydaje takie dźwięki? Fajnie że Ty jesteś w stanie to naprawić, nie ulega to wątpliwości bo wiem co potrafisz i że jesteś skory do pomocy. Natomiast amortyzator wyjechał z fabryki, jest nowy i takie coś nie powinno mieć miejsca. Dlatego też tak jak pisałem wcześniej, ja bym pisał do Giant'a i raczej się nie szczypał, niezależnie od tego czy amortyzator to byłby SR, RS, FOX czy inne cudo techniki. Tak nie powinno być i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 To niech kolega z tym problemem dalej działa. Wiem że trzeba poświęcić na to trochę czasu i nerwów lecz widocznie inaczej załatwić się tego nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes74 Napisano 28 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Film wysłałem do Giant.pl.Odpisali że muszę kontaktować się z gwarantem czyli sklepem. Na dzień dzisiejszy rower trafił do sklepu amortyzator został zdemontowany i wysłany do Poznania.Teraz proszę czekać, jak wróci napiszę czy to coś dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Ja mam Kellys Swag 2018 też z Aion-em, pracował tragicznie pod moją wagą 67kg. Pogadałem a Activią kupiłem miękką sprężyne, smar i olej zapłaciłem z wysyłką 100zł. Wymieniłem sam choć robiłem to pierwszy raz - godzinka czasu na spokojnie. Napakowałem smaru wedle zaleceń Activi i amor działa jak marzenie. Czy za 100zł warto użerać się z serwisem? Ja wole jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes74 Napisano 5 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2018 To już nawet nie chodzi o pieniądze tylko sam fakt. Ja kupiłem nowy rower po to by był lepszy od starego miał większy skok zawieszenia większe koła itp. Przy okazji dostałem gwarancję i z niej korzystam . W środę odebrałem rower ze sklepu.Pierwsze wrażenie miodzio ,nic nie dzwoni chodzi płynnie morda sìę cieszy. Czar prysł po 15km. Stukanie zaczęło stopniowo wracać. Teraz na bruku to prawie to co przed naprawą.Na mniejszych nierównościach jest lepiej.Przyciskając amor na postoju nie ma stukania. Serwis napisał wymiana kartridża. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 5 Października 2018 Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Jeszcze że dwa razy oddaj do naprawy a za trzecim weź że sobą papier informujący sprzedawcę o odstąpieniu od umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes74 Napisano 5 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Doķładnie to mi chodzi po głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 5 Października 2018 Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Szkoda że nie ja jestem Gwarantem tego amorka bo z chęcia bym ci pomógł w rozwiązaniu tego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 5 Października 2018 Udostępnij Napisano 5 Października 2018 (edytowane) Kolego ATCIVIA jak chcesz to możesz zostać jego gwarantem. Możesz mu go naprawić za darmo To taki żart oczywiście Edytowane 5 Października 2018 przez Gawel76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes74 Napisano 5 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2018 ACTIVIA dziękuję za dobre chęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 5 Października 2018 Udostępnij Napisano 5 Października 2018 2 godziny temu, Gawel76 napisał: Kolego ATCIVIA jak chcesz to możesz zostać jego gwarantem. Możesz mu go naprawić za darmo To taki żart oczywiście W przyszłym tygodniu będę rozmawiał z Dyrekcją dystry chodź wątpię. Dla większego wsparcia to sami bezpośrednio powinniście dzwonić do nich z tym problemem i propozycją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 17 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 (edytowane) Giant to ogólnie porażka, sam reklamowałem 2x Rebe w Anthem'ie... Pierwszy raz magiczn Reba zrobiła deliketna boom i psyk w domu, po powrocie rowerem ze sklepu, oczywiście się cały zapadł i zeszło powietrze do 0, no nic, nowy rower trafił na GW i 2 tyg czekania. Po około pół roku znowu to samo, tylko że podczas jazdy, znowu 2 tyg czekania... ale trochę jeszcze na nim pojeżdziłem i sprzedałem, ogólnie jakoś tępo ten widelec pracował. W Giancie są jeszcze atrakcje typu mega kijowe piasty... czy hamulce M615 w których tłoki nie pracowały równo, przez co był problem z ustawieniem zacisku żeby non stop nie dzwoniły tarcze... co zrobiłem? Hamulce musiałem wymienić... bo Pan serwisan z mSport stwierdził, że pewnie rower umyłem myjką. I to też przypadek, z tymi M615, nie sadzę? Bo kumpel miał Trance i też oba hamulce pracowały można powiedzieć 1 tłokiem... Monach RL też stwierdził w tym rowerze, że blokada mi nie jest potrzebna i przestała działać. Sztyce Gianta regulowane, po1 schodzi anoda, po2 jak zimą użyjesz ją choćby kilka razy, możesz oddać na GW...pada tłumik, sztyca się zapada... zostaje GW albo jakieś 250zł za nowy tłumik. Edytowane 17 Sierpnia 2019 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Aiony które często są montowane w Giantach to te taniej wersji które idzie kupić teraz na allegro za kilkaset złoty. Problem w tym jest że często mam je ze względu strzelania rury sterowej lub rur goleniowych jak równiej stukania w tłumiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 A co tam taniej da się zrobić? Aion to materiałowo raidon (inne rzecz jasna wnętrzności). Sugerujesz, że dla producenta rowerów dostarczają inne (co do numeru częsci) komponenty? Czy może specjalnie dla masowego odbiorcy selekcjonują w jakiś sposób ułomne produkty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Co Suntour dostarcza do producentów rowerów to tego nikt obcy nie wie, natomiast wiem że tam jest montowany model LOR. Piszę o tym ponieważ w tych modelach często mam reklamację dot. tłumików i strzelających goleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator_Winkli Napisano 14 Października 2019 Udostępnij Napisano 14 Października 2019 Czytam ten wątek bo sam mam problem z takim Aionem w modelu Trance 2019. Wziąłem sie z swojego i zrobiłem przegląd 0, zalałem olejem done lagi wraz z komorą powietrzną, sprawdziłem kartidż i jest w wersji FUN066-38. Jak gadał tak gada dalej... ma ktoś pomysł co zrobić z tym Aionem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 14 Października 2019 Udostępnij Napisano 14 Października 2019 Jaką masz wsadzoną sprężynę negatywną, bo jesli pompujesz do 85psi to powinieneś mieć miękką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator_Winkli Napisano 15 Października 2019 Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Sprężyna standardowa czyli pewnie twarda... Pompuje go na ok 72 psi i z tym ciśnieniem pracuje na ok 90% skoku 150 mm, wagę mam +- 92 kg włącznie z plecakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Przy tak małym ciśnieniu i dość sporej wadze to nie zapada ci się on??? Skok wtedy na pewno idzie cały wykorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi