olek741 Napisano 24 Września 2018 Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Cześć, dzisiaj wszedłem w posiadanie hamulców Magura MT2. Hamulce wymagają drobnego odpowietrzenia ale to nie jest problemem, ciekawi mnie pewien kabel przy klamce tylnego hamulca. Do czego to może służyć? Pomyślałem o jakimś czujniku wciśnięcia klamki tylko nie wiem do czego miałoby to służyć. Ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 24 Września 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Teraz, olek741 napisał: nie wiem do czego miałoby to służyć. Ma ktoś jakiś pomysł? Światło stopu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek741 Napisano 24 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Też o tym myślałem w motocyklach są podobne. Tylko po co światło stopu w rowerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziksoltys Napisano 24 Września 2018 Udostępnij Napisano 24 Września 2018 To jest klamka do elektrycznych rowerów to podłącza się do układu i w trakcie hamowania odcina silnik. Jak kuppwałeś na końcu była literka E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek741 Napisano 24 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Kupowałem używane, rozumiem, że mogę ich bez problemu używać w normalnym rowerze XC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziksoltys Napisano 24 Września 2018 Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Tak, jak chcesz możesz se światło stopu zrobić . ps. I jak dobrze pamiętam to w trakcie hamowania jeszcze miało akumulatory ładować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek741 Napisano 24 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Dzięki za odpowiedź. A wiesz może czy do odpowietrzania muszę kupić Royal blood czy mogę zastąpić czymś innym? Wątpię, że znajdę u siebie taki płyn hamulcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziksoltys Napisano 24 Września 2018 Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Możesz inny jak wymienisz cały płyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek741 Napisano 24 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Dzięki za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 25 Września 2018 Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Tylko nie wlej tam DOTa żadnego! Olej od Shimano powinien być ok, choć też z różnymi opiniami się spotykałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek741 Napisano 25 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Nie, akurat to wiem, że mineralny TYLKO i wyłącznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 25 Września 2018 Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Do tańszych/starszych e-bikeków co to silnik w piaście mają. I to jest do hamowania silnikiem (odzyskiwanie energii). Jeździłem na takim rowerze wyposażonym w takie rozwiązanie (na hamplach formuła co prawda) tam byla modulacja siły hamowania silnikiem zanim klocki chwycą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek741 Napisano 25 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2018 O dzięki, teraz moje życie jest kompletne Na 100% nie mogę dolać innego płynu niż ten Royal Blood? Dzisiaj zjeździłem kilka rowerowych i w każdym mają tylko do Shimano. Denerwuje mnie te lekkie zapowietrzenie klamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziksoltys Napisano 25 Września 2018 Udostępnij Napisano 25 Września 2018 To kup shimano i wymień olej albo zamów na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek741 Napisano 25 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Problem w tym, ze nie mam zestawu do nich. Odpowietrzyć klamkę mogę samą strzykawką, a zalać od nowa już niekoniecznie. Trudno, kupię tego Royal blood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi