lapaczynskiwiktor Napisano 23 Września 2018 Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Witam mój durolux zasysa mi skok że 180mm na 160mm miałem 2 sprężyny jedną krótką twardą i krótką miękką i 2 podkładki po 2 cm.Potem zmieniłem na krótka twarda i krótka miękka bez podkładek wtedy amortyzator miał 200mm skoku.Następnie zrobiłem tak jak zalecali na forum czyli krótka miękka i długa miękka wtedy bez podkładek wtedy amortyzator miał też 200mm skoku.Co mam zrobić???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 23 Września 2018 Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Ale co z czym masz zrobić ? Potrafisz po polsku napisać kilka zdań,czy to Cię przerasta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapaczynskiwiktor Napisano 23 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Co mam zrobić żeby było 180mm stałego skoku bez zapadania moja waga 68. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 23 Września 2018 Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Może popytaj tych speców co Ci na jakimś forum zalecali te zmiany. Czy po prostu przy kłopotach zamilkli i już przestali być szpecami od modyfikacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 23 Września 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Teraz, lapaczynskiwiktor napisał: Co mam zrobić żeby było 180mm stałego skoku bez zapadania moja waga 68. To stwierdzenie czy pytanie? Durolux na 200mm? Przecież DX jest na 180mm max. Kombinowałeś, teraz dziwisz się ze są kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapaczynskiwiktor Napisano 23 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Jedyne co zrobiłem to zmieniłem sprężyny negatywne i podkładki dodałem i potem wyjołem moge zrobić tak żeby było tak jak wtedy ale ja chcę mieć stałe 180mm skoku bez zapadania sie do 160mm skoku to napisze ktos sęsowną odpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 23 Września 2018 Udostępnij Napisano 23 Września 2018 28 minut temu, lapaczynskiwiktor napisał: wyjołem 28 minut temu, lapaczynskiwiktor napisał: sęsowną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 23 Września 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2018 32 minuty temu, lapaczynskiwiktor napisał: Jedyne co zrobiłem to zmieniłem sprężyny negatywne i podkładki dodałem i potem wyjołem moge zrobić tak żeby było tak jak wtedy ale ja chcę mieć stałe 180mm skoku bez zapadania sie do 160mm skoku to napisze ktos sęsowną odpowiedź? Może ktoś napisze " sęsowną" odpowiedź, gdy zaczniesz pisać całymi zdaniami, z interpunkcją i poprawną składnią. Wiem, że język polski jest bardzo trudny, ale w pewnych sytuacjach warto się wysilić i coś prawidłowo napisać. Zapada się sam z siebie? W czasie jazdy? Na zjazdach? Przy jakim ustawieniu? Kiedy był serwis? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapaczynskiwiktor Napisano 23 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Zapada się w czasie jazdy np zrobie bh to się zapadnie a serwis to poprzedni właściciel mówił że w lutym 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 23 Września 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Czy słowo interpunkcja coś Ci mówi? 48 minut temu, lapaczynskiwiktor napisał: Zapada się w czasie jazdy np zrobie bh Bh to coś mocno skomplikowanego? Wnioskuję ,że wyjściowo Twój amorek ma 180 mm skoku, po wykonaniu tego czegoś zapada się i nie wraca do poprzedniej wartości skoku? Sprawdzałeś ustawienie tłumienia odbicia i jego działanie? Tłumienie kompresji działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 23 Września 2018 Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Gdybyś chcial to podeslij go do mnie na serwis. Ustawie ci pod odpowiedni skok przy twojej wadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapaczynskiwiktor Napisano 23 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2018 2 godziny temu, durnykot napisał: 3 minuty temu, ACTIVIA napisał: Gdybyś chcial to podeslij go do mnie na serwis. Ustawie ci pod odpowiedni skok przy twojej wadze Ile byś wziął za serwis ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Września 2018 Udostępnij Napisano 24 Września 2018 12 godzin temu, lapaczynskiwiktor napisał: Jedyne co zrobiłem to zmieniłem sprężyny negatywne i podkładki dodałem i potem wyjołem moge zrobić tak żeby było tak jak wtedy ale ja chcę mieć stałe 180mm skoku bez zapadania sie do 160mm skoku to napisze ktos sęsowną odpowiedź? Staramsi e zrozómic ale sie gubiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 24 Września 2018 Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Jeśli zrobił ci się skok 200mm to broń boże żebyś na nim jeździł. Stukanie powoduje już brak zasięgu tłumika przez co idzie go rozdu.....pić Często się zdarza że te krótkie twarde sprężyny są o innych długościach co już powoduje inną odległość skoku. Ja i tak dodając tą miękką długą sprężynę daje jedną podkładkę między łebkiem a twardą sprężyną krótką. Grubość jest w zależności od pompowanego ciśnienia i ustawionego skoku. Zazwyczaj 1cm lub czasami kilka mm w - lub +, potem składam i sprawdzam skok oczywiście bez zalewania dolnych lag żeby na wstępie sobie pracy nie utrudniać, jeśli widzę że jest za duży skok to trzeba znów go rozebrać i podkładkę zmienić na takiej długości na której potrzeba żeby skok był odpowiedni. Po dopasowaniu skoku to wszystko idealnie smaruje i składam. Dolne lagi w Duroluxie można zalać już wtedy olejem. Żeby zapobiec szybkiemu zapadaniu się to musić zwiększyć progresję dokładając tokeny. Trzeba się trochę przy nim pobawić a nie poskładać i PANIKOWAĆ bo skok wyszedł 200mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapaczynskiwiktor Napisano 24 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Ok dzięki za pomoc pobawie sie z nim mam do dyspozycji twarą krótka,miękką krótką,miękką długą i 2 podkładki po 1cm.A tłumik i tuleje są całe bo sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Września 2018 Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Miod na czy to zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 24 Września 2018 Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Nie dawaj żadnej krótkiej miękkiej sprężyny tylko krótka twarda i długa miękka którą zastępuje tą długą średniotwardą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapaczynskiwiktor Napisano 24 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2018 5 godzin temu, shotgun napisał: Miod na czy to zdanie. Nie pomagasz gościu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Września 2018 Udostępnij Napisano 24 Września 2018 ...ale umiem pisać po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapaczynskiwiktor Napisano 24 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2018 8 minut temu, shotgun napisał: ...ale umiem pisać po polsku. No i k**wa fajnie cziesze sie.Jak byś chciał wiedzieć to mam dyslekcje.I jak masz pisać nie na temat to sie nie udzielaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 24 Września 2018 Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Jakie to ciekawe. Za moich czasów kumple siedzieli po godzinach dotąd aż nauczyli się pisać poprawnie. Dzisiaj lebiody tłumaczą się chorobą bo im wygodnie i szkoda czasu na "u", "ó" itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 25 Września 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Września 2018 No i kolega dyslektyk dostał mały urlop, coby się języka ojczystego poduczyć. W jednym poście złamać 3 punkty regulaminu, jest wyczyn, nie powiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Września 2018 Udostępnij Napisano 25 Września 2018 (edytowane) 12 godzin temu, lapaczynskiwiktor napisał: No i k**wa fajnie cziesze sie.Jak byś chciał wiedzieć to mam dyslekcje.I jak masz pisać nie na temat to sie nie udzielaj. Dla mnie dysleksja to "choroba" urojona, zreszta sporo sie pisalo o jej genezie powstania, ale nie o to.... Jak nie umiesz nawet poprawnie napisac swojej choroby, to wez lekcje. A tu wyzej sa zdania napisane w taki sposob, ze czytam je 3-4 razy, aby zatrybic o co biega. Znam Wietnamczyka, ktory bije cie na leb a mieszka w Polsce od 10 lat, chyba, ze ma lat mniej. Edytowane 25 Września 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi