stu22nt Napisano 22 Września 2018 Udostępnij Napisano 22 Września 2018 Witam mam problem z amortyzatorem suntour epicon 2011 ostatnio wymieniłem kartridż zrobiłem serwis ślizgi,uszczelki,sprężyna negatywna. Wczoraj na nim jeżdziłem i było spoko dzisiaj gdy dopompowałem więcej powietrza przy szybkim oderwaniu go od ziemi coś stuka gdy spuściłem trochę powietrza przestało. Do jakiego max skoku jest ten kartridż? Gdy napompowałem więcej powietrza było 147mm gdy zaś upuściłem było 135mm. Może mi ktoś powiedzieć co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Września 2018 Udostępnij Napisano 22 Września 2018 Co? Zrobiłeś Epicona na 150mm skoku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 22 Września 2018 Udostępnij Napisano 22 Września 2018 Oczywiscie ze brakuje ci już wysiegu kartridża. Lepiej to popraw ze skokiem jesli chcesz mieć tłumik cały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu22nt Napisano 22 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2018 (edytowane) Gy go napompowałem odkręciłem kartridż i wyszedł on jeszcze trochę w górę. A jeśli jest to tłumik także do epixona to mieć 150mm bo epixony tyle mogą mieć. Gdy wyjąłem tłumik dalej coś stukało a na sprężynach były kawałki plastiku czarnego gdy je ulożyłem wyszedł okrąg. A skok mam ustawiony na 140mm. Edytowane 22 Września 2018 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 23 Września 2018 Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Mozliwe ze czas złączki sprężyn powymieniac i tą podkładke gumową żebrowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu22nt Napisano 24 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Dzisiaj upuściłem powietrze skok 130mm kartridż cały i dalej stuka raczej to sprężyny negatywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 24 Września 2018 Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Zobacz czy wszystkie sprężyny w komorze negatywnej się sztywno trzymają na tych złączkach a także czy ta złączka co jest przy nicie trzyma się sztywno i nie upuszcza zestaw sprężyn w dół przy trzymaniu pionowo popychacza Ponadto Suntour daje podkładki gumowe żebrowane http://activia.sgl.pl/cena/czaci-zamienne/podkadki-i-tokeny/podkadki-gumowe_podkadka-gumowa-do-tumienia-odbicia-popychacza-toka/16 co dużo pomaga w uciszeniu odbicia lecz może masz juz ją zbitą/Splaszczoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi