Mori4 Napisano 20 Września 2018 Napisano 20 Września 2018 Mam problem z dziwnym buczeniem podczas jazdy. Problem występuje przy większych predkosciach. Przy spokojnej jeździe tego nie ma. Ciężko mi zlokalizować skąd to buczenie się wydobywa czy z piast czy z okolic suportu. Z moich obserwacji wynika że występuje też gdy przestaje kręcić korba ale tak do końca ciężko mi to stwierdzić gdyż wtedy bębenek dość głośno cyka. Z ciekawostek to pomaga umycie roweru wtedy ten dźwięk ustępuje na trochę. Nagrałem filmik gdzie to słychać może coś komuś się nasunie:
Panas Napisano 20 Września 2018 Napisano 20 Września 2018 To nie opony? zakręć szybko jednym, a później "oddzielnie" drugim kołem
Mori4 Napisano 20 Września 2018 Autor Napisano 20 Września 2018 To nie są opony. Kołami kręciłem i nic nie słychać wszystko gładko chodzi. Zaglądałem do turniej piasty i też wygląda ok, smar świeży, czysto itd.
Panas Napisano 20 Września 2018 Napisano 20 Września 2018 Ale jak przestajesz korbić, to niby dalej buczy, więc muszą to być łożyska
Mori4 Napisano 20 Września 2018 Autor Napisano 20 Września 2018 No niby tak. Tylko muszę to jeszcze potwierdzić bo bębenek hałasuje i wszystko się zlewa. Przedniej piasty jescze nie ruszałem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.