stu22nt Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Witam chciałem zrobić serwis amortyzatora gdy go rozebrałem zobaczyłem że po stronie kartridża nie ma miski rur goleniowych. Czy można bez tego jeżdzić ? http://activia.sgl.pl/cena/czesci-zamienne-suntour/miski-rur-goleniowych/rury-goleniowe-32mm_miska-rur-goleniowych-amortyzatorow-suntour-32mm/563 I ile ml smaru jest potrzebne do serwisu amorka suntour epicon na ślizgi uszczelki i sprężyne negatywną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Z tego co pamiętam to od strony tłumika nie ma takiego elementu. Jest od strony komory. 50ml smaru Slickoleum starczyło na jakieś 3-4 serwisy, także ja bym brał 20ml jeżeli chcesz mieć na jeden raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Ja nie żałuję smaru i staram się porzadnie nasmarować amorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Ta miska stanowi oparcie dla sprężyny negatywnej, i jest tylko z lewej strony. W prawej rurze goleniowej choć może być gwint na końcu to nic tam się nie wkręca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Nie ma co przesadzać z ilością smaru bo po jednym ugięciu nadmiar i tak zostanie zebrany przez ślizgi i większość oblepi wewnątrz golenie dolne nie biorąc udziału w smarowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Dokumosa sprezyny negatywne także warto przesmarować, no chyba że składasz je na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 20 Września 2018 Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Można ale nie ilością wypełniającą w pełni przestrzeń między zwojami. Poza tym one się raczej nie telepią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 20 Września 2018 Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Na sprężynę negatywną można dać najtańszy smar, choćby i ŁT43. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu22nt Napisano 21 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2018 A kąpiel olejową robić? Wiem że trzeba tam jakieś dodatkowe uszczelki wtedy dawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi