Skocz do zawartości

[Opona] Czy da się reklamować ? Rękojmia?

hipodrom

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam w miarę dobre opony - Schwalbe Marathon Racer, po miesiącu użytkowania rozciąłem (rozerwałem) tylną oponę razem z dętką. Nawet nie wiem dokładnie jak to się stało.

Z uwagi, że opona jest dość droga, da się to reklamować?

opona.jpg

Napisano

Ja bym zareklamował, niech zobaczą eksperci. Ja kupiłem w sklepie internetowym dętki tej samej firmy szer 25-32 wsadziłem do opony 28 i po jednym dniu rozerwało jedną na drugi dzień drugą w oponach. Reklamowałem i o dziwo reklamację uznano. Mnie to wygląda na wadę fabryczną.

Napisano

Reklamować zawsze można, aczkolwiek zakładam że napiszą Ci że to uszkodzenie mechaniczne. Osobiście nie wątpię że oponę rozerwało,  bo materiały jakie do ich produkcji się używa obecnie zasługują na miano beznadziejnych. Najbardziej boli to że płaci się więcej by jakość była na odpowiednim poziomie. Obecnie poziom ten zszedł do jakościowego  rynsztoka

Napisano
16 godzin temu, dorota57 napisał:

Mnie to wygląda na wadę fabryczną.

Taaa, zwłaszcza jak sam pytający napisał, że rozciął oponę razem z dętką... Ot najechał na coś ostrego i tyle.

Napisano

A weź Daj spokój szkoda czasu. Chciałem reklamować opony bo rozerwały się po boku, ciśnienie nie było przekraczane ani maksymalne ani minimalne i tak powiedzieli że to moja wina...

Napisano
9 godzin temu, m0d napisał:

Taaa, zwłaszcza jak sam pytający napisał, że rozciął oponę razem z dętką... Ot najechał na coś ostrego i tyle.

W dniu 19.09.2018 o 14:20, hipodrom napisał:

Nawet nie wiem dokładnie jak to się stało. 

Sam nie jest pewien?

Napisano

Powiedz na jakiej niby podstawie taka reklamacja miałaby zostać uznana? Rozcięcie jest lekko z boku, jakby się rozerwała całkiem z boku lub lekko puszczałą to można by próbować, w tej sytuacji widać że poszło na czymś bardzo ostrym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...