Pawel2018 Napisano 18 Września 2018 Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Witam Miałem taki problem, że jak wciskałem tylny hamulec to klamka aż dotykała gripów. W garażu miałem płyn hamulcowy ale do samochodów więc dolałem do hamulców żeby się tłoczki przybliżyły. Czy coś się stanie z hamulcem jeżeli jest tam olej do samochodów a nie do rowerów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota57 Napisano 18 Września 2018 Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Sprawdziłeś, czy nie były zapowietrzone, czy nie przeciekają. Do tego typu hamulców jest olej mineralny. Czy coś się stanie? tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 18 Września 2018 Udostępnij Napisano 18 Września 2018 50/50 że samochodowy dot z czasem zniszczy uszczelki w klamce i będziesz mógł na śmietnik hamulce wyrzucić. Kup sobie 100ml oleju Shimano i przelej układy póki jeszcze nie ma problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Trzeba było najpierw poczytać a nie robić takie głupoty. Ja bym jak najszybciej przelał cały układ olejem Shimano żeby wypłukać DOT, potem odpowietrzanie i obserwacja czy nie cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fil29 Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 16 godzin temu, Pawel2018 napisał: Miałem taki problem, że jak wciskałem tylny hamulec to klamka aż dotykała gripów. Pod dźwignią hamulca jest śrubka do regulacji - może to jest przyczyną późniejszego łapania hamulca. Jeżeli natomiast klamka za kolejnym naciśnięciem łapie wyżej to układ jest zapowietrzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel2018 Napisano 19 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Wystarczyło poklikać ze 20-30 razy i było ok ale po jakimś czasie znowu to samo a gdy przykręciłem śrubkę to klamka była tak daleko, że trudno było ją złapać. Ale myślę że był zapowietrzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fil29 Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 10 godzin temu, skom25 napisał: Trzeba było najpierw poczytać a nie robić takie głupoty. Ja bym jak najszybciej przelał cały układ olejem Shimano żeby wypłukać DOT, potem odpowietrzanie i obserwacja czy nie cieknie. ... czyli tylko to zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi