Colonel Napisano 14 Września 2018 Napisano 14 Września 2018 Hej Szukam jakiś opinii na temat powyższych kół. Obecnieozna je dorwać w dobrym pieniadzu i zastanawiam się czy warto.
phoe Napisano 14 Września 2018 Napisano 14 Września 2018 Czyli za ile? Raczej lepiej będzie złożyć coś na Novatec 771/772 lub DT370.
Dokumosa Napisano 14 Września 2018 Napisano 14 Września 2018 Były tydzień temu na crc za 88EUR komplet tak więc ciężko złożyć cokolwiek taniej. Mieli w różnych wersjach odnośnie rozmiaru, osi, bębenków. Piasty porównywalne z novatekiem czy DT 370 (ale zapomnij o częściach). Obręcze z plasteliny.
MMMAAACCC7 Napisano 14 Września 2018 Napisano 14 Września 2018 odnośnie rozmiarów bębenków/piast-dopytaj 3 razy CRC, bo jest z tym niemały bałagan..
Mod Team durnykot Napisano 15 Września 2018 Mod Team Napisano 15 Września 2018 12 godzin temu, Dokumosa napisał: Obręcze z plasteliny. Ciekawa opinia. Mam do tej pory Fulcrumy RM5 i nic się nie dziej, zero śladów na tych obręczach z plasteliny- a sporo przejechały w różnych warunkach ( od szosy do kamienistych zjazdów w górach ). Nigdy ( przez 7 lat ) nie musiałem centrować czy zaglądać do łożysk. Są w ciągłym użyciu.
cervandes Napisano 16 Września 2018 Napisano 16 Września 2018 Jak budowałem rower wiosną to rozważałem Fulcrumy Red Power HP za około tysiaka, nie kupiłem bo: też spotkałem opinie, że są miękkie i przede wszystkim kupić koła - super, ale co potem z dostępnością części? Do DT dokupisz wszystko, do Fulcrumów tak łatwo już nie jest. A że mam zamiar używać kół kilka lat a i zapewne potem zostaną w rodzinie jak ja z nimi skończę - nie stać mnie było na ryzykowanie, że jak coś trupnie to pozostanę z problemem.
cyganos Napisano 16 Września 2018 Napisano 16 Września 2018 Tysiaka też bym nie dał ale teraz są za 400 pln więc w sumie dosyć okazyjnie. Sam się zastanawiałem ale w potrzebowałbym redukcje na qr a zestawie z crc chyba nie ma.
MMMAAACCC7 Napisano 16 Września 2018 Napisano 16 Września 2018 podaj linka, a jutro wieczorem Ci odpowiem czy i jakie mają redukcje
cyganos Napisano 16 Września 2018 Napisano 16 Września 2018 Proszę http://www.chainreactioncycles.com/mobile/pl/en/fulcrum-red-power-29-6-bolt-mtb-wheelset/rp-prod171492
phoe Napisano 16 Września 2018 Napisano 16 Września 2018 Za tyle to się opłaca, bo same piasty DT370 czy Novatec 771/772 tyle kosztują .;) Ciężkie budżetowe koła - tego musisz mieć świadomość, ale na plus bo na łożyskach maszynowych.
Dokumosa Napisano 16 Września 2018 Napisano 16 Września 2018 Obręcze w tych starych (więc tych z crc) Red power mają tylko 19mm szerokości. Miałem dwa komplety i w porównaniu nawet z najniższą półką DT (np. X392, która również ma problemy ze sztywnością) to plastelina i 28 szprych nie daje tu rady. Oczywiście jak ktoś waży 50kg i jeździ po płaskim/prostym to można się pakować. Wykonanie całkiem niezłe. Piasty w miarę bezproblemowe. Są dostępne end-capy do konwersji.
MMMAAACCC7 Napisano 17 Września 2018 Napisano 17 Września 2018 W dniu 16.09.2018 o 13:19, cyganos napisał: Proszę http://www.chainreactioncycles.com/mobile/pl/en/fulcrum-red-power-29-6-bolt-mtb-wheelset/rp-prod171492 Muszę Cię zmartwić, gdyż po pierwsze my już ich nie mamy na magazynie w UK (SKU jest z innego magazynu niż nasz), za to sprawdziłem pozostałe Red Power w innych rozmiarach i niestety adapterów tam nie ma widać. Jedne, które departament Ebay ode mnie z magazynu sprzedaje też są bez adapterów. Więc albo dokupywać, albo w ogóle się w nie nie pchać, gdyż jak ktoś wyżej napisał, może być potem drogo ....
cyganos Napisano 18 Września 2018 Napisano 18 Września 2018 10 godzin temu, MMMAAACCC7 napisał: Muszę Cię zmartwić, gdyż po pierwsze my już ich nie mamy na magazynie w UK (SKU jest z innego magazynu niż nasz), za to sprawdziłem pozostałe Red Power w innych rozmiarach i niestety adapterów tam nie ma widać. Jedne, które departament Ebay ode mnie z magazynu sprzedaje też są bez adapterów. Więc albo dokupywać, albo w ogóle się w nie nie pchać, gdyż jak ktoś wyżej napisał, może być potem drogo .... Dzięki za informację, koła są na bębenku XD więc nie dla mnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.