mindcontrol Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Jak dużo z was używa dokręcanych rogów bądź zintegrowanych z gripami?Mało coś tego widać na ulicach,czy w tych czasach to jakiś wstyd? Sam ostatnio zamontowałem rogi Zoom Proffessional,cena niewielka a jaka różnica w komforcie jazdy,także zostają na stałe:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fil29 Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Ja nie wyobrażam sobie jazdy bez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pp516 Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Ja też używam, mało mnie obchodzi czy to jest modne, czy nie . Najchętniej bym zmienił prostą kierownice na baranka, ale nie za bardzo się opłaca (inne klamki, hamulce, itp). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mindcontrol Napisano 14 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Swietnie się śmiga tylko trzeba odpowiednio dopasować,pod dobrym kątem,i do tego najlepiej ergonomiczne uchwyty.Tylko nie rozumiem po co niektórzy obcinają gripy,skoro wystarczy wszystko przesunąć o te 2 cm na kierownicy i gotowe:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Takie są aktualne rowerowe trendy, rogi to obciach Całe szczęście że nie przejmuję się rowerowymi trendami - bo jazdy bez rogów (takich oldschoolowo wygiętych na końcu) sobie nie wyobrażam - Kilka pozycji dla dłoni - mniej się męczą - Szerszy chwyt (gdy brakuje powietrza na podjazdach) - Niższa sylwetka jak chce się coś pocisnąć, złożyć się, dociążyć przednie koło itp - Ochrona manetek, klamek i innego delikatnego osprzętu przy glebie - W razie gleby także w brzuch zamiast rurki ustawionej na sztorc o średnicy 2,5cm wbija się bok rurki o długości 12,5cm (zawsze trochę mniej boli) - Przy serwisowaniu i stawianiu roweru do góry kołami stoi on sobie stabilnie na końcówkach rogów a rozwala szybkę licznika czy gpsa - i pewnie jeszcze coś Choć oczywiście zdaję sobie sprawę że brak rogów w nowych rowerach (MTB) to pochodna większych kół, dłuższych górnych rur, krótszych mostków i szerszych kierownic i po prostu w typowym obecnie produkowanym rowerze górskim nie może ich być. Szosówki/gravele/przełajówki itp. wiadomo, mają baranki. Ale wszelkiej maści trekkingi/crossy/fitnessy (niemające baranka/dwupoziomowej) z prostą kierą wg mnie powinny być obowiązkowo w rogi wyposażane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Bez rodgów nie ma jazdy zwłaszcza na dłuższym równijszym odcinku W terenie juz rzadziej za nie trzymam. Ale jeszcze kwestia dobrania i jeszcze wazniejsza odpowiedniego ich ustawienia, żeby nie były jakimiś łaminadgarstkami itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.