Skocz do zawartości

[opony] MTB 27,5 Shockblaze R7 Team dobór opony na przód oraz na tył

Charls

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam problem z doborem opon. Moje trasy to zakres od 40 do 80 km, nawierzchnia mieszana, dużo asfaltów pomiędzy dojazdami do szutrów, uogólniając jakieś  +/- 50% tego i tego. Chciałbym opony raczej z typu gladkich ale żeby np. przód po bokach miał wyższe klocki a środek w miarę niski, tył - niby dużo asfaltu ale jak już z niego zjadę to mam takie szutrowe podjazdy że z kolei za gładka nie da rady. Obecne opony  SCHWALBE, RACING RALPH PERFORMANCE, 27.5"x2.25  http://shockblaze.pl/r7-team-275-8 które mam na asfalcie są bardzo głośne i mają duże opory toczenia. Czy da to się jakoś pogodzić i wypośrodkować? Budżet to około 200-250 zł za komplet opon 

Napisano

Mezcale G+ TNT w walizce z mlekiem w zestawie, od razu zamleczysz. Bardzo niskie opory wg bikerollingresistance, pancerne, tubelesy, do tego mleko od razu w zestawie. Ale trzeba polować żeby kupić za rejon 230pln.

Jeśli nie chcesz polować, czekać, nie myślisz o tubelesach to Race Kingi 2.2 na niskim ciśnieniu. Pięknie wybierają, na asfalcie lecą jak błyskawica.

Napisano
W dniu ‎13‎.‎09‎.‎2018 o 19:42, Charls napisał:

Moje trasy to zakres od 40 do 80 km, nawierzchnia mieszana, dużo asfaltów pomiędzy dojazdami do szutrów,

Do tego potrzebne są ściganckie opony XC?  Panowie bez jaj! To raczej warunki dla Schwalbe Hurrican

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...