uberth Napisano 12 Września 2018 Napisano 12 Września 2018 Cześć. Nigdy nie miałem do czynienia z tego typu dynamem dlatego muszę skierować do was pytanie. Po stwierdzeniu, że dynamo nie wytwarza prądu rozebrałem i zmierzyłem opór pomiędzy osią a kablem wychodzącym z cewki. Proszę o potwierdzenie czy dobrze wywnioskowałem, że jest gdzieś przebicie oraz poradę czy mogę coś z tym zrobić - jakoś to naprawić.
Quell Napisano 12 Września 2018 Napisano 12 Września 2018 To z jakiegoś nexusa ? Daj niższy zakres,cewka powinna mieć z 2-3 ohm o ile pamiętam,przerwy nie ma,a przy tak małej rezystancji pomiar jest dosyć problematyczny. Zwarcie dosyć wątpliwe,ja bym wszystko dokładnie wyczyścił i poskładał.
uberth Napisano 13 Września 2018 Autor Napisano 13 Września 2018 Tak z nexusa. Dynamo okazało się okej. Lampę rozłączał czujnik zmierzchu. Nie znałem budowy całego oświetlenia i przez to trochę się napracowałem dzięki za pomoc !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.