Krystian731 Napisano 12 Września 2018 Udostępnij Napisano 12 Września 2018 Witam , czym różnią się spodenki szosowe od tych do MTB ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 12 Września 2018 Udostępnij Napisano 12 Września 2018 Zależy, o jakim MTB mówisz. Jeśli masz na myśli XCO, XCM, czy jazdę po leśnych ścieżkach Krossem za 2000zł - to niczym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Września 2018 Udostępnij Napisano 12 Września 2018 Daj spokój z rozdzielaniem odzieży na MTB/ Szosę ( chyba że mówimy o Enduro/ DH). Jedyne co warto mieć oddzielnego na szosę to buty, kask bez daszku też jest lepszy na szosie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 12 Września 2018 Udostępnij Napisano 12 Września 2018 @skom25 ja mam do MTB i na szosę jedne buty. Nie widzę sensu kupowania drugiej pary i montowania pedałów SPD-SL. Zakładam buty, idę do garażu i podejmuję decyzję, na który rower wsiadam. Tak samo z kaskiem - od razu po zakupie nowego zdejmuję daszek, bo nie wyobrażam sobie jazdyw terenie, gdy coś tak ogranicza mi pole widzenia. P.S. Jeśli chodzi o buty i pedały, można założyć PD-ES600. Chociaż nie przekonuje mnie to rozwiązanie, bo może być ciężko wpiąć się butem MTB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Września 2018 Udostępnij Napisano 12 Września 2018 Ja też mam jeden kask z zdjętym daszkiem. Miałem na myśli że najlepiej się go pozbyć bo na szosie zdecydowanie przeszkadza, w MTB przy pochylonej pozycji zresztą też. Co do butów też jeździłem tak przez 2 miesiące, ale SPD na szosie mnie jakoś nie przekonuje. W terenie jest to dobre rozwiązanie bo stopa ma trochę luzu, pozwala to balansować ciałem. Na szosie mi to przeszkadzało, a szosowe bloki ( używam LOOK) zdecydowanie zdecydowanie pewniej trzymają stopę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian731 Napisano 13 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2018 11 godzin temu, TheJW napisał: Zależy, o jakim MTB mówisz. Jeśli masz na myśli XCO, XCM, czy jazdę po leśnych ścieżkach Krossem za 2000zł - to niczym. Mam namyśli dłuższe wycieczki cross em - 100km po każdym terenie, głównie asfalt. A pisze w kontekście wyboru spodenek z decathlona MTB a roadr https://www.decathlon.pl/spodenki-bib-mtb-st-500-id_8405306.html https://www.decathlon.pl/spodenki-na-rower-roadc-500-id_8402929.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 13 Września 2018 Udostępnij Napisano 13 Września 2018 Z obciślaków na szelkach MTB a szosowe to różnica żadna. Owszem, jest to niby rozgraniczane, ale bardziej dotyczy to wzorów i kolorów. Z wymienionych ciuchów z Deca nie wziąłbym ani jednych gaci ani drugich. A to dlatego, że mają IMHO marne wkładki. Dobre wkładki w Decu zaczynają się od serii 520/700, 500 i niżej raczej unikaj, bo niewiele się to różni od np. odzieży z Lidla. Choć niektóre rzeczy z najtańszych mają dobre, ale to pojedyncze perełki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.