wojtasin Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 Wczoraj byłem bliski zderzenia z rowerzystą mającym w rzyci zasady panujące na skrzyżowaniach równorzędnych, no zdarza się. Zdenerwował mnie stek wulgaryzmów po zwróceniu mu uwagi, że nie miał pierwszeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 (edytowane) Godzinę temu, zekker napisał: Jak się człowiek zasiedzi przed komputerem, to może mu się nie chcieć ruszyć tyłka. Dla tego różne challenge z stravy są fajne. Zawsze jest motywacja czasem, nawet żeby w pełnym deszczu te 4h pokręcić. Jazda z innymi tez czasem pomaga, bo mają jeszcze do dokręcenia np 100 czy 200km w miesiącu No to trzeba jechać. No i tak małymi zmuszeniami się da się kręcić. Jak są trzy osoby do jazdy to szanse, że wszystkich zaatakują misie sa niewielkie. Wtedy zawsze ktoś skomle, że chce jechać i sie jakoś człowiek zbierze. Tak że trzeba sobie koła ratunkowe przed misiami znaleźć. Najlepsze jest to, że zamuła po kompie zazwyczaj mija na rowerze. Zresztą i po fizycznej czasem jak się przemogłem to dobrze robiło. Tylko jak śpię poniżej 5h to się robi ciężko bo zmęczenie zmiata strasznie szybko. Teraz, wojtasin napisał: w rzyci zasady panujące na skrzyżowaniach równorzędnych Większość ludzi wstęp do kodeksu pominęła W końcu kto czyta wstępy. A poważniej to lata przyuczania ludzi, że wszędzie są światła a jak nieświatła to setki znaków spowodowały że jak ni ma to głupieją. Edytowane 27 Czerwca 2020 przez KrisK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 16 godzin temu, KrissDeValnor napisał: Danuel Dokładnie, to tak jak napisał KrisK, czyli jak nie miałeś okularów, to nie miej pretensji do muchy, tylko do siebie Na razie obwiniam muchy i bąki oraz lato. W zimę człowiek miał spokój w lecie Cisza brak biegaczy, kuadowców, kijkowców i innych niedzielnych sportowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 Rolkarze i hulajnogowicze : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 I rurkowców! Nie no ale na serio muszę kupić sobie jakieś okulary jasne na las, bo w ostatnich dniach najazd jest robactwa i co chwila coś mnie uderza w gębę. Ostatnio przy wodopoju biłem po dwa bąki (końska mucha :P) za jednym klapnięciem... Średnia przejazdu mi się zwiększyła o 5km na godzinę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 27 Czerwca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 wkg Ja na nich mówię : hulajnoginiści Danuel Dlatego ( owady + więcej ludzi ) jednak wolę chłodniejszą porę A teraz poważnie... Dopiero się dowiedziałem : https://pomagam.interia.pl/potrzebuja-pomocy/news-najwazniejszy-wyscig-kasi-i-rity-po-zycie,nId,4569087 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 55 minut temu, KrissDeValnor napisał: A teraz poważnie... Tragedia, co tam się wydarzyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 I niech mi ktoś powie, że ten świat nie jest piekłem... No przykra sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 5 godzin temu, KrisK napisał: Dla tego różne challenge z stravy są fajne. Mnie to nie kręci. Wolę gdzieś się zaszyć w leśnych ścieżkach niż ścigać z cyferkami. W zeszłym roku osiągnąłem pewien cel, czyli przekroczenie 8000km. Następny to by wypadało 10000km ale to już spore obciążenie i prawdopodobnie musiałbym ruszyć na szosę, a tego nie lubię. Z drugiej strony kolega sobie kupił rower i po pierwszym tygodniu dojazdów do pracy jest nakręcony tymi cyferkami. O tu pobiłem odcinek o 5s, wczoraj było szybko prawie wszędzie rekordy, itp. A dzisiaj miałem taką motywację, że w pewnym momencie zamulacz deptakowy mógłby być dumny ze swojego tempa 2 godziny temu, KrissDeValnor napisał: Dopiero się dowiedziałem No niestety, ostatnio było kilka głośnych wypadków. Wczoraj z kolei policja puściła w sieć takie nagranie: https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Pirat-drogowy-pobil-dwoch-nastolatkow-n146367.html Aż szkoda gadać co za ćwok na tym rowerze się znalazł (komentarzy tradycyjnie nie polecam czytać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 nie, no komenty warto własnie poczytać! Są świetne! Takie rzekłbym, bardzo polskie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 A mnie wkurza zastawianie stojaków na rowery przed sklepami. Dzisiaj będąc autem pod sklepem, był taki zawodnik co zastawił 5-6 miejsc na rowery stając wzdłuż stojaków. No to wpadł mi szatański pomysł, stanąć normalnie na kopercie parkingowej tak, żeby nie mógł wyjechać. Poszliśmy zrobić zakupy ( 15 minut ), potem stanęliśmy sobie z napojami za kasami i spokojnie delektowaliśmy się piciem. Po jakiś 30 minutach wyszliśmy do auta. Kolor twarzy kierowcy mówił wszystko.. Jednym słowem udana sobota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 Mnie to same stojaki często wkurzają. Wiecie, te co są tak skonstruowane, ze żeby zapiąć rower za rame trzeba mieć łańcuch 150cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 2 godziny temu, cienkun napisał: Mnie to same stojaki często wkurzają. Wiecie, te co są tak skonstruowane, ze żeby zapiąć rower za rame trzeba mieć łańcuch 150cm... Na wejście do sklepu wystarczy a przy okazji lekkie i niewielkie https://www.snowshop.pl/zabezpieczenie-antykradziezowe-dakine-cool-lock-zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 (edytowane) nie wystarczy. Nie zostawiam roweru na niczym innym jak łańcuchu min 0,5cm wyznaję zasadę, lepiej wozić balast niż wracać piechotą. A serio takie coś to multitoolem przetnież Edytowane 27 Czerwca 2020 przez cienkun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 Teraz, cienkun napisał: nie wystarczy. Nie zostawiam roweru na niczym innym jak łańcuchu min 0,5cm Ja zostawiam bez zabezpieczenia. Inna sprawa, że podczas jazdy korzystam z małych sklepów i opieram rower o ścianę tak żeby widzieć chociażby cześć koła. Ze stojaków nie korzystam, szosa na tarczach średnio do nich "pasuje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 oj pożegnasz się z rowerem kiedyś tak Ci to wróżę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 Moja żona raz tylko wyskoczyła z pracy po bułeczki... wyszła z bułką, roweru nie było, też mały sklepik na wsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 (edytowane) Ubezpieczony jest. Zresztą tak jak pisałem, stoi tak żeby go widzieć BTW to kiedy byłem dzisiaj pod tym sklepem kilkanaście minut co najmniej 4 osoby podjechały autami, zostawiły je na odpalonym silniku i weszły na zakupy. Takie plusy mieszkania w wiosce, gdzie jest może 300 mieszkańców, wszyscy się znają i oprócz użytkowników WTR "żadnych obcych" tam nie ma, bo i szczególnych powodow do odwiedzania tego miejsca raczej brakuje. Jakbym swój samochód tak zostawił to by się kurfa zamknął i stałbym tam jak idiota do czasu dostania drugiego kompletu kluczy. Traktowanie każdego jak potencjalnego złodzieja jest mocnym przegięciem Edytowane 27 Czerwca 2020 przez Mihau_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 4 godziny temu, Mihau_ napisał: Traktowanie każdego jak potencjalnego złodzieja jest mocnym przegięciem Jest rozsądne. Mieszkałem na Orunii Dolnej i to mnie nauczyło duzo w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 Na bulwarach to tez nieglupie podejscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 Po przeczytaniu wpisów stwierdziłem, że może sam nie wiem jak stawiać rower przy stojaku! Proszę o instruktaż obsługi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 W końcu jakaś normalna odległość między stojakami, a nie że wstawiasz jeden rower i do drugiego stojaka nie ma jak podejść. 12 godzin temu, Mihau_ napisał: Ubezpieczony jest. I figę z tego ubezpieczenia dostaniesz jak wyjdzie, ze był nieprzypięty. No chyba że o czymś nie wiem i firmy ubezpieczeniowe się w końcu ucywilizowały... 7 godzin temu, cienkun napisał: Mieszkałem na Orunii Dolnej Ciekawe ile osób kojarzy dzielnicę Aż mi się przypomniała anegdota ze szkolnej wycieczki. Gdzieś tam na południu wycieczka od nas i druga z innych okolic. Wywiązała się typowa przechwalanka czego to u siebie nie mamy. W pewnym momencie u nas ktoś palnął "A my mamy Orunię". Po drugiej stronie zapadłą cisza, w końcu jakiś szepty między nimi "ty a co to są orunie?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 Teraz, zekker napisał: Ciekawe ile osób kojarzy dzielnicę Ja kojarzę, chociaż w Gdańsku nigdy nie byłem: podobno jeszcze broni się Gdańsk Orunia agresorzy mają rzut beretem już do Torunia Jak to mówił największy polski filozof i poeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 17 minut temu, Danuel napisał: Proszę o instruktaż obsługi! Te stojaki są ok. Chodzi o te w które wkładasz przednie koło a są tak niskie, że normalnej długości łańcuchem można zapiąć jedynie za koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 Ja wstawiam tylne koło i u-lockiem łapię szprychy i dolną rurkę ramy. Jedyny problem to stabilność roweru i czy przerzutka nie będzie zahaczać o stojak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi