MikeSkywalker Napisano 11 Września 2018 Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Mam zamiar złożyć sobie na zimę dirtówkę. Ponieważ będzie miała parę używanych części które posiadam planuję założyć do amor Rockshox Tora. Widelec ma mocowanie pod szybkozamykacz 9mm - jaką piastę do niego kupić? a) zwykłą 9mm na szybkozamykacz b) 9(10)mm skręcaną na śruby c) z przelotową osią 9mm (np Novatec D041) Rower nie będzie jakoś specjalnie katowany, ot pojeździć sobie po mieście, po lesie i po pumptracku, ale chciałbym coś w miarę solidnego a mam obawy czy zwykł szybkozamykacz da radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 12 Września 2018 Udostępnij Napisano 12 Września 2018 Wybrałbym taką, u siebie w FR z tyłu mam oś 10mm i bez problemu daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 12 Września 2018 Udostępnij Napisano 12 Września 2018 No w sumie skoro rozważasz Novateca, to sam sobie odpowiadasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 12 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2018 Tylko wiesz, za kilka dyszek jest prosty Novatec na łożyskach pod szybkozamykacz, a taki pod tarczę i sztywną oś już prawie dwa razy tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.