Colonel Napisano 11 Września 2018 Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Dzień dobry Szukam jakiś wiarygodnych informacji na temat wspomnianych wyżej hebli. Mogę po taniości takie nabyć to mojego miejskiego pomykacza, ale zastanawiam się czy warto - w ostatnio kupionych rowerach Tektro Draco i HDC300 zostały wywalone w pierwszej kolejności. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 11 Września 2018 Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Warto - używam i nie ma z nimi żadnych problemów. Owszem, hamują bez szału ale na pewno biją na głowę tanie Shimano, no i z trwałością też jest lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 11 Września 2018 Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Zarówno trwałość jak i skuteczność na poziomie najtańszych (m3xx) Shimano (paradoksalnie z najtańszym jest mniej problemów). Zmieniając okładziny i tarcze te hamulce potrafią pozytywnie zaskoczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Colonel Napisano 11 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2018 W obwodzie są jeszcze m615, które jak mniemam będą lepszejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Września 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Września 2018 W dniu 11.09.2018 o 07:38, Colonel napisał: w ostatnio kupionych rowerach Tektro Draco i HDC300 Szkoda, bo te hamulce przeżyją 447, 615, 785, 985, elixira 5, 7, 9, db, levele i inne mainstreamowe hamulce. Fakt ze jakością pracy klamki i samym wygladem, technologią stoją daleko za wspomnianymi. Ale są raczej niezniszczalne. M 615 owszem są dobre, do czasu jak nie padną. A jak już padną, to połącz klamkę z servo z zaciskiem od tetro robiąc budżetowy hamulec idealny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Colonel Napisano 14 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2018 W zasadzie to miałem do tej pory Hayes Dyno Sport, m615 i db3 i nic z nimi się nie działo ale może to wynikać z tego, że zarówno Avidy jak i Shimano były używane przeze mnie oko rok czasu, potem z reguły wymieniałem rower. Patrząc na pozytywne opinie dotyczące Tektro postanowiłem je więc zatrzymać Jeszcze raz dzięki za pomoc w podjęciu właściwej decyzji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.