Blueforce Napisano 15 Października 2018 Udostępnij Napisano 15 Października 2018 @ACTIVIA Czy kartridż HLO (hydraulic lock out) montowany w xcm v3 ma w sobie funkcję tłumika, kiedy jest odblokowany, czy może jedynym jego zadaniem jest zablokowanie amortyzatora, a w fazie odblokowania nie ma własności tłumiących? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 15 Października 2018 Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Kartridz HLO oprócz oleju jest takze wewnatrz nabity ciśnieniowo i to nie jest żadne tłumienie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 15 Października 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Kwestia tłumika w XCMie została wyjaśniona wczoraj, także proszę nie spamować i nie nabijać postów pisząc drugi raz to samo. Spam skasowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 4 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Kto wyjaśni czego tak się dzieje? I to nie przez smar bo bez smaru jest tak samo. https://youtu.be/jIoh7CD2iA0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 4 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Kolego to rób swoje proste i skuteczne wynalazki. Nie wiem co ty chcesz osiągnąć opisując na różnych forach super pracę swojego XCM-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Czyli ma tłumienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Nie ma żadnego tłumienia, gdyby było to przede wszystkim trzymając amortyzator w pozycji normalnej (gole skierowane w dół) ciągnąc za popychacz tłumika czułbyś bardzo silny opór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 (edytowane) Jakiś tam opór jest. Do dlaczego jest kolosalna róźnica między starymi uginaczem w starym rowerze gdzie były same sprężyny i odrazu wybijało energią bo gębie a w tym nie wybija? Edytowane 5 Listopada 2018 przez PowerV3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 (edytowane) Człowieku na Szajbajk-u z tego co wiem za twoje głupoty to już cię zablokowali to ty wciąż opisujesz to na innych forach. Co chcesz osiągnąć tym twoim twierdzeniem bo cały czas tylko ciągniesz temat o tłumieniu Edytowane 5 Listopada 2018 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 (edytowane) To powiedz mi dlaczego nie wybija odrazu jak mój stary ugniatać sprężynowy w starym rowerze? Chyba wiesz? Powiedz i temat skończony. Ps.: A można tam włożyć jakiś tłumik lub amortyzator od motoru,sprężynę gazową cokolwiek co ma tłumienie? Edytowane 5 Listopada 2018 przez PowerV3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 To nie jest tłumienie lecz zwykła gów....niana praca kartridża i tyle i proszę cię zakończ ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Aha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi