Blueforce Napisano 15 Października 2018 Napisano 15 Października 2018 @ACTIVIA Czy kartridż HLO (hydraulic lock out) montowany w xcm v3 ma w sobie funkcję tłumika, kiedy jest odblokowany, czy może jedynym jego zadaniem jest zablokowanie amortyzatora, a w fazie odblokowania nie ma własności tłumiących?
ACTIVIA Napisano 15 Października 2018 Napisano 15 Października 2018 Kartridz HLO oprócz oleju jest takze wewnatrz nabity ciśnieniowo i to nie jest żadne tłumienie 1
Mod Team sznib Napisano 15 Października 2018 Mod Team Napisano 15 Października 2018 Kwestia tłumika w XCMie została wyjaśniona wczoraj, także proszę nie spamować i nie nabijać postów pisząc drugi raz to samo. Spam skasowałem.
PowerV3 Napisano 4 Listopada 2018 Napisano 4 Listopada 2018 Kto wyjaśni czego tak się dzieje? I to nie przez smar bo bez smaru jest tak samo. https://youtu.be/jIoh7CD2iA0
ACTIVIA Napisano 4 Listopada 2018 Napisano 4 Listopada 2018 Kolego to rób swoje proste i skuteczne wynalazki. Nie wiem co ty chcesz osiągnąć opisując na różnych forach super pracę swojego XCM-a.
Dokumosa Napisano 5 Listopada 2018 Napisano 5 Listopada 2018 Nie ma żadnego tłumienia, gdyby było to przede wszystkim trzymając amortyzator w pozycji normalnej (gole skierowane w dół) ciągnąc za popychacz tłumika czułbyś bardzo silny opór.
PowerV3 Napisano 5 Listopada 2018 Napisano 5 Listopada 2018 (edytowane) Jakiś tam opór jest. Do dlaczego jest kolosalna róźnica między starymi uginaczem w starym rowerze gdzie były same sprężyny i odrazu wybijało energią bo gębie a w tym nie wybija? Edytowane 5 Listopada 2018 przez PowerV3
ACTIVIA Napisano 5 Listopada 2018 Napisano 5 Listopada 2018 (edytowane) Człowieku na Szajbajk-u z tego co wiem za twoje głupoty to już cię zablokowali to ty wciąż opisujesz to na innych forach. Co chcesz osiągnąć tym twoim twierdzeniem bo cały czas tylko ciągniesz temat o tłumieniu Edytowane 5 Listopada 2018 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości.
PowerV3 Napisano 5 Listopada 2018 Napisano 5 Listopada 2018 (edytowane) To powiedz mi dlaczego nie wybija odrazu jak mój stary ugniatać sprężynowy w starym rowerze? Chyba wiesz? Powiedz i temat skończony. Ps.: A można tam włożyć jakiś tłumik lub amortyzator od motoru,sprężynę gazową cokolwiek co ma tłumienie? Edytowane 5 Listopada 2018 przez PowerV3
ACTIVIA Napisano 5 Listopada 2018 Napisano 5 Listopada 2018 To nie jest tłumienie lecz zwykła gów....niana praca kartridża i tyle i proszę cię zakończ ten temat
Rekomendowane odpowiedzi