Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dołożył bym do RS nowego powietrznego, ewentualnie szukał używki w dobrym stanie.

Pewnie do rekreacyjnej jazdy się nada, ale ja jakoś nie mam zaufania do tych najtańszych Suntourów.

Napisano

Xcr ma tłumienie ( xcm nie ma ) i jest to pierwszy widelec sr z tłumieniem. Działa jako tako, tragedii nie ma, waży sporo i nie należy do trwałych, ale nie jest drogi. To taki dostateczny a nie dobry. ( za te pieniądze nowego lepszego nie znajdziesz )

Napisano
3 godziny temu, uchmanek napisał:

XC30 za ok 100$

dojdzie Ci UC i masz 500 zł, a w PL za 599 zł z gw.

3 godziny temu, uchmanek napisał:

Recona za 138$

j.w. 670 zł, w PL można kupić z gw. za 900 zł.

Kupuj jak uważasz, że oszczędzisz sporo jak dla siebie. Ja jestem zdania, że w Azji można kupować coś bez gwarancji jakiejkolwiek wtedy gdy cena wybitnie dobra, tu 100 i 200 zł oszczędności. Ewentualnie poszukać metody zakupu tak aby zminimalizować VAT i opłaty celne co nie zawsze się udaje i nie każdy chińczyk wysyła przez magazyny EU.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Jak swojego rozbierałem to mogłem film nagrać.

Jak nie ma tłumienie to dlaczego jak wciskałem ten popychacz od strony kartidża to nie wystrzeliwał jak z armaty tylko tłumił energię?

Napisano

Może Ty po prostu źle widzisz ? ZADEN xcm nie ma tłumienia. Tak samo jak dałem link do piasty novateca z łożyskami maszynowymi a Ty pod nim piszesz, że tam są kulki. Pomyśl zanim coś napiszesz. Ludzi w błąd wprowadzasz.

/edit

Nie wierzysz mi to napisz do @ACTIVIA potwierdzi.

Napisano

A w łożysko maszynowym to kulek nie ma???
Że kulki są w bębenku.

Każdy XCM V3 HLO ma tłumik olejowy w postaci kartidża.

A jak według ciebie nie ma tłumienie to dlaczego nie wystrzeliwuje jak z armaty jak resor sprężynowy???

Napisano (edytowane)

Bębenek to inna sprawa, ale owszem. Tam chodziło autorowi posta głównie o maszynowe na osi. Natomiast co do szczegółów  sr suntour xcm to napisz do @ACTIVIA, pewnie chętnie Ci wytłumaczy. Ja niestety xcm-a nie rozbierałem, albo był to ze zwykłą blokadą, nie pamiętam. Natomiast podtrzymuję, żaden xct, xcm nie miał nigdy tłumienia skoku. ( olejowego, powietrznego ). Tłumienie było bierne/cierne, odpowiadały za to elastomery.

Edytowane przez SoloTM
Napisano (edytowane)

Stare nie miały nowe mają.

Tak samo jest narzekanie na to,że w XCM szybko się luz robi,a robi się tylko dlatego,że fabrycznie jest tam za mało smaru,jak się odrazu po zakupie naładuje tam dużo smaru to luzu nie będzie.

Edytowane przez PowerV3
Napisano
AIbEiAIAAABDCNy6gZWhqdrVbiILdmNhcmRfcGhvdG8qKGQ1ZTEzZGU4YmFiZDc1Y2RjNjU2OTY3ZDYzOGE4YTFhOGM0YmQzZTEwAd9I1fKeMfJ8pnotw-8HN5x3OZTk?sz=32
Piotr Burzawa   śr., 19 wrz, 12:01

Ucieknąć nie ucieknie olej lecz momentalnie szlak trafi tłumik
Tu masz jak pytałem się ACTIVIA czy można zalać dolne lagi olejem zamiast smaru.

I okazało się,że nie można to naładowałem smaru.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...