moby1655 Napisano 9 Września 2018 Napisano 9 Września 2018 Witam ! Mam problem z zamontowaniem komponentów piasty nexus 7. W zasadzie wszystko złożyłem, tak jak pozwalały wypusty, czyli była jedna opcja montażu. Efekt taki jak na zdjęciu ? Co robię nie tak ?
Imar Napisano 9 Września 2018 Napisano 9 Września 2018 Musisz zamienić podkładki z ząbkiem które znajdują się na osi. Lewą na prawą i prawą na lewą.
moby1655 Napisano 9 Września 2018 Autor Napisano 9 Września 2018 Właśnie, nie mogę zamienić, bo nie pasują.
Mod Team Puklus Napisano 10 Września 2018 Mod Team Napisano 10 Września 2018 A założyłeś podkładki cyckiem w dół czy w górę bo one nie są symetryczne.
Imar Napisano 10 Września 2018 Napisano 10 Września 2018 O to mi chodziło. Jak kolega stwierdził że się nie da, to sie nie da.
moby1655 Napisano 10 Września 2018 Autor Napisano 10 Września 2018 Tak to wygląda. Ten mechanizm już nie przesunie się do dołu w stronę widelca.
Imar Napisano 10 Września 2018 Napisano 10 Września 2018 Szarą podkładkę którą masz pod nakrętką daj na drugą stronę piasty. Tą z lewej na prawą. To samo napisałem w pierwszym poście.
moby1655 Napisano 11 Września 2018 Autor Napisano 11 Września 2018 Nie wiem dlaczego, ale mocowanie hamulca się zblokowało i poruszało się razem z mechanizmem przerzutki. Teraz już jest ok wszystko. Dzięki
mistan Napisano 27 Kwietnia 2019 Napisano 27 Kwietnia 2019 Montuję do roweru Nexus 7, i zostaje mi jedna podkładka. Czy może ktoś podpowiedzieć, gdzie ma przyjść podkładka zaznaczona strzałką na zdjęciu? Korzystam z instrukcji Shimano i nie ma tam jej ujętej.
Mod Team Puklus Napisano 27 Kwietnia 2019 Mod Team Napisano 27 Kwietnia 2019 To nie podkładka, tylko taka jak by osłonka, nie jest potrzebna, można bez tego jeździć ale dobrze by było by ja założyć. Mogę się mylić bo juz dawno w nexusie zębatkę zmieniałem, ale idzie ona w okolice gdzie jest pierścień zatrzaskujący zębatkę. Możliwe ze pod sama zębatkę. https://www.cykelgear.se/reservdelar/nav/delar-for-navvaxlar/shimano-las-skiva-hoger-sida-nexus-7 tu masz cześć po części co gdzie.
mistan Napisano 5 Maja 2019 Napisano 5 Maja 2019 Założyłem ten uszczelniacz (na rys oznaczony *2) między zębatką a przyłączem kasety (mechanizmem zmiany biegów). Pod zębatkę nie pasuje. Wg tej instrukcji chyba założyłem prawidłowo. Dzięki za pomoc i sugestie.
inforobert Napisano 12 Maja 2019 Napisano 12 Maja 2019 Jeden uszczelniacz, zakłada się na piastę pod kołem zębatym, drugi na pierścień sprężynowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.