Skocz do zawartości

[Przerzutka w piaście] Shimano nexus 7 - problem z montażem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ! 
Mam problem z zamontowaniem komponentów piasty nexus 7. W zasadzie wszystko złożyłem, tak jak pozwalały wypusty, czyli była jedna opcja montażu. Efekt taki jak na zdjęciu ? Co robię nie tak ?

IMG_20180909_182333-min.jpg

Napisano

Szarą podkładkę którą masz pod nakrętką daj na drugą stronę piasty. Tą z lewej na prawą. To samo napisałem w pierwszym poście.

Napisano

Nie wiem dlaczego, ale mocowanie hamulca się zblokowało i poruszało się razem z mechanizmem przerzutki. Teraz już jest ok wszystko. 
Dzięki

• 7 miesięcy temu...
Napisano

Montuję do roweru Nexus 7, i zostaje mi jedna podkładka. Czy może ktoś podpowiedzieć, gdzie ma przyjść podkładka zaznaczona strzałką na zdjęciu?

Korzystam z instrukcji Shimano i nie ma tam jej ujętej.

Nexus 7.jpg

• Mod Team
Napisano

To nie podkładka, tylko taka jak by osłonka, nie jest potrzebna, można bez tego jeździć ale dobrze by było by ja założyć. Mogę się mylić bo juz dawno w nexusie zębatkę zmieniałem, ale idzie ona w okolice gdzie jest pierścień zatrzaskujący zębatkę. Możliwe ze pod sama zębatkę.

https://www.cykelgear.se/reservdelar/nav/delar-for-navvaxlar/shimano-las-skiva-hoger-sida-nexus-7

tu masz cześć po części co gdzie.

Napisano

Założyłem ten uszczelniacz (na rys oznaczony *2) między zębatką a przyłączem kasety (mechanizmem zmiany biegów). Pod zębatkę nie pasuje.

Wg tej instrukcji chyba założyłem prawidłowo. Dzięki za pomoc i sugestie.

2142230095_Nexus7.jpg.f0642b48ddf7ce04906a7aae10e6f7c2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...