TheJW Napisano 28 Października 2018 Napisano 28 Października 2018 Jakbyś chciał manetki XT M8000, to odezwij się na PW. Będę miał na sprzedaż, I-SPEC II bez monitorków, używane, ale w idealnym stanie.
mordorr Napisano 28 Października 2018 Autor Napisano 28 Października 2018 nie wiem czy nie pojde w nowki - i tylko tylną, ale dzięki za propozycję
cervandes Napisano 28 Października 2018 Napisano 28 Października 2018 Po co cała kaseta? Koronki się w XT zmienia
TheJW Napisano 28 Października 2018 Napisano 28 Października 2018 Koronki 15, 17 i 19 też mam na zbyciu jakby co nowe.
mordorr Napisano 28 Października 2018 Autor Napisano 28 Października 2018 Jeszcze póki co nic nie wiem. Wczoraj założyłem nowy łańcuch i od wczoraj leje Kasetę mam SLX, więc poza pająki na 3 największe blaty to wszystkie koronki są osobno, ale kupić można tylko te najmniejsze. A ja jeżdżę środkiem kasety i najwięcej po dupie dostała 19t I 21t (BTW, w życiu na takich dużych blatach mi nie przeskakiwal łańcuch) Przypominam, że napęd działa akceptowalnie dobrze, ale po XT I oczekiwałem idealnej pracy, a taka nie jest. Stąd moje marudzenie. Bardzo mi się nie podoba to, że tylko dwie zebatki z jedenastu działają średnio... To mocno utrudnia poszukiwanie przyczyny. Najlepiej byłoby pożyczyć kasetę 11t i zobaczyć jak będzie działać;) Sasiad ma w szosie ultegre 11s to może na próbę wezmę od niego kasetę do testów.
TheJW Napisano 28 Października 2018 Napisano 28 Października 2018 10 minut temu, mordorr napisał: Sasiad ma w szosie ultegre 11s to może na próbę wezmę od niego kasetę do testów. To nie będzie dobry test. Szosowe kasety są nieco inaczej projektowane, więc nie będą poprawnie działać z przerzutką MTB.
mordorr Napisano 29 Października 2018 Autor Napisano 29 Października 2018 dzisiaj test terenowy. no czepiam się - działa dobrze. nie perfekcyjnie, ale dobrze w góre wbija wszystko, a jedynie sporadycznie nie chce wrzucic (tak jakby zapadka w manetce niejednozancznie blokowala po zmianie ? ) wrzucanie na sztywnych podjazdach pod obciążeniem działa bardzo dobrze. w dół zrzuca dośc nerwowo, ale bez opóźnień. za to mam nowy problem - czesto mi podwija lancuch przy zrzucaniu z duzego blatu 36t na 26t - ale chyba juz wiem co jest grane - na jednym ustawieniu korby lancuch wpada na wierzcholki zębów i jakiś czas tak "wisi" po czym wskakuje na zęby lub.... wciska się między blaty. muszę rozebrac korbę zobaczyć czy nie są krzywe.
TheJW Napisano 29 Października 2018 Napisano 29 Października 2018 Sprawdź, czy nie jest za długi. U mnie w Specu wystarczyły dwa ogniwa, żeby korba zaciągała łańcuch. Po skróceniu jak ręką odjął.
mordorr Napisano 29 Października 2018 Autor Napisano 29 Października 2018 matematycznie i organoleptycznie jest OK na dlugosc - to nie to, ewidentnie w jedym polozeniu korby daje się wciskać między blaty jak sie mocniej naciska na korby. wiem, ze szczegolnie przednia przerzutka nie lubi zmian pod obciążaniem, ale czasem trzeba... i wtedy jest brzydko ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.