Skocz do zawartości

[Przerzutka tylna] Shimano Zee - kompatybilność

Pawel2018

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
23 minuty temu, Roballinho napisał:

Zee z moją manetką X0 na dziewięć rzędów działa, ale widziałem, że w niektórych przypadkach trzeba nieco zmodyfikować miejsce spięcia linki z przerzutką. Do poczytania tutaj https://www.pinkbike.com/forum/listcomments/?threadid=148662

Z X3 też powinno działać, ale może będzie trzeba podłubać jak w podanym przeze mnie linku.

no właśnie 9x a nie 10x ...

Napisano
Godzinę temu, seraph napisał:

Tak. I nie tylko Zee, ale każda Dyna-Sys, bo ciąg linki się zgadza

Śmiem się nie zgodzić.*

Gripshift Srama 10s   z przerzutką  XT RD-M8000   'działa'  na połowie kasety , tzn albo bardziej podciągniesz linkę i masz pierwsze 5 przełożeń działające idealnie, a na niższych łańcuch zaczyna 'pykać' jakby chciał wbić inny bieg - jeszcze nie przeskakuje ale to juz nieprawidłowa praca.

Przy poluzowaniu linki ta sama sytuacja , tylze że na ok 5 zębatkach liczac od najmniejszej.

Gdzieś tu na forum czytałem o podobnym przypadku. U mnie po zmianie samej tylnej przerzutki na Sram GX 10s  jest ok.

*JEDYNĄ wątpliwość jaką mam to to że RD-M8000 to przerzutka 11s . I być może w tym leżał problem - nie wiem, w każdym razie łapie się na tezę 'każda Dyna-Sys'.

Korzystając z okazji - jak ktoś szuka RD-M8000 to sprzedam 'nówkę' stówę taniej niż w sklepie .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...