wojtasin Napisano 21 Września 2018 Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Są. Na przykład ten brzydal - https://www.kross.pl/pl/2019/cross/evado-10-0 - dla mnie męskie ramy są szkaradne, ale ja to stary już chyba jestem. Tu więcej: https://www.kross.pl/pl/catalog/2019/bikes/4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 21 Września 2018 Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Jeśli tą ramę porównasz do lini niektórych nowych samochodów, to jest w tym samym nurcie ... tylko nie wiem czy to jej wyglądowi na dobre wyszło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 22 Września 2018 Udostępnij Napisano 22 Września 2018 Czyli brak soila 27.5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 23 Września 2018 Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Właśnie, co z geometrią? Jeżdżę na hamerykańskim Stumpjumperze z 2014 i po tych nowościach zaczynam się zastanawiać nad Soilem i Moonem na 29 cali, zwłaszcza jak na filmiku słyszałem, że Earth ma kąt główki 68 stopni. O panie, to mój czołg ma jeszcze 69. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimarc Napisano 24 Września 2018 Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Earth ma mieć 68,5 st. na główce, jak na rower XC do i tak mało co dla mnie jest na plus bo jestem przyzwyczajony do 65-55 st. w ęduro / am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 25 Września 2018 Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Jakiś przykład roweru do XC z wartością mniejszą niż 68? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 26 Września 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Września 2018 W dniu 23.09.2018 o 05:42, Ilia napisał: zaczynam się zastanawiać nad Soilem i Moonem no to musisz się zdecydować do czego potrzebujesz fulla bo w przypadku Soila gdy posmakujesz ostrzejszego terenu to szybko zachorujesz na chorobę "skokumibrak@#$%waszamać" Ja mam moona, kumpel stwierdził że żyjemy na nizinach i Soil mu wystarczy. Teraz choruje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 "skokumibrak@#$%waszamać" to IMHO najczęściej oznacza "umiejętności mi brak tylko głupio się przyznać"... Nie piję tu konkretnie do Twojego kolegi, bo nie wiem gdzie jeździcie i co z tego wynika, ale w przynajmniej 90% przypadków powyższe "twierdzenie" sprawdza się doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 W moim przypadku najlepiej było by mieć oba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes4510 Napisano 29 Września 2018 Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Kross ma fajne pomysły, co rok rowery coraz słabsze. Model evado na ramie cyferkę ma tą samą a osprzęt gorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimarc Napisano 1 Października 2018 Udostępnij Napisano 1 Października 2018 geo Eartha dla ciekawych świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid1110 Napisano 9 Października 2018 Udostępnij Napisano 9 Października 2018 @klimarc skąd masz katalog ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qcu Napisano 10 Października 2018 Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Jest katalog w pdf do pobrania na stronie Kross. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simba Napisano 11 Października 2018 Udostępnij Napisano 11 Października 2018 Eazy, jednak w ofercie na 2019 mają pure i smooth traila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 11 Października 2018 Udostępnij Napisano 11 Października 2018 @Simba faktycznie teraz jest Wcześniej nie było. Widzę, że specyfikacja i kolory identyczne, jak w poprzednim sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoiseWizard Napisano 4 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 A jak waszym zdaniem wypada Vento 5.0? Warto będzie go brać pod uwagę przy wyborze nowej szosy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawwwid Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Też go biorę pod uwagę, nowa kompletna 105, dobre koła, a przez to niezły wygląd. Ktoś wie jaka waga tego roweru bo na stronie krossa i sprzedawców ten fakt jest przemilczany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Ja też się zastanawiam nad 5.0 Wygląda ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 (edytowane) Podobną do Vento 5.0, aczkolwiek trochę tańszą (groszowe kwestie) opcją, jest Rose Pro SL: https://www.rosebikes.pl/rose-pro-sl-105-2672333 Też pełna grupa 105. Nie wiem tylko jak mają się koła Mavic Aksium do tych FSA Vision Team z Krossa. Natomiast sama rama bardziej podoba mi się w Rose (szlifowane spawy). No i mamy podaną wagę 8,3kg dla rozmiaru 57cm, co uważam za bardzo dobry wynik. Edytowane 5 Listopada 2018 przez Eazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 3 godziny temu, Dawwwid napisał: Też go biorę pod uwagę, nowa kompletna 105, dobre koła, a przez to niezły wygląd. Ktoś wie jaka waga tego roweru bo na stronie krossa i sprzedawców ten fakt jest przemilczany ? Nie patrzył bym na wagę ogólną, tylko na całość. W krossie masz już opony 28, na pewno nie będą lżejsze od 25. Siodełko, owijki, sztyca, mostek, kross daje podstawowe,ale to są łatwe rzeczy do wymiany. Kross vento 5.0 ma suport bsa, w rose jest press fit. Co w mojej opini jest na plus dla krossa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoiseWizard Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 5 godzin temu, clavdivs napisał: Nie patrzył bym na wagę ogólną, tylko na całość. W krossie masz już opony 28, na pewno nie będą lżejsze od 25. Siodełko, owijki, sztyca, mostek, kross daje podstawowe,ale to są łatwe rzeczy do wymiany. W Rose też te komponenty wagowo na pewno nie odbiegają bardzo od podstawowych Krossa. Ritchey i Selle Italia to nie synonim niskiej wagi :p Koła w obu modelach to podstawowe wersje w swoich grupach, ale Vision 30mm w Krossie sprawiają, że wygląda na rower z wyższej półki. Rama ładniejsza moim zdaniem w Rose, ale Kross też niczego sobie. Ciekawe jak z wagą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 4 Grudnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Dla zainteresowanych : https://portal.bikeworld.pl/artykul/testy_i_nowosci/testy_rowerow/17667/test_kross_esker_4_0_2019_stal_i_szutry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Fajny ten Esker. Jedna z ładniejszych glebogryzarek na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gocu Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 A to w 2:52 widziałeś? I jeszcze pokazują to w zbliżeniu bez żadnego komentarza :))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Krzywo zaplecione koło pewnie. Ale jakie spawy ładne <3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi