chyc Napisano 5 Września 2018 Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Witam wszystkich serdecznie, Po długich poszukiwaniach roweru dla siebie ostatecznie zdecydowałem się na gravela, tylko że mam problem z wybraniem konkretnego modelu. W zasadzie to biorę pod uwagę te trzy: Kellys Soot 30 https://www.kellysbike.com/pl/gravel-c603/ Octane One Gridd https://7anna.pl/product-pol-11218-Rower-Octane-One-2019-Gridd-28.html (mogę go dostać z pewną obniżką dokładnie nie znam wysokości rabatu ale jakieś 300 - 400 zł powinno dać się urwać) Marin Four Corners https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2019-pavement-drop-bar-utilitour-four-corners Za dwoma pierwszymi przemawia zdecydowanie to że mają sztywne osie i widelec karbonowy, za Marinem przemawia to że mi się podoba zdecydowanie najbardziej z całej trójki Jak duża różnica jest w tłumieniu drgań i ogólnej wygodzie jazdy pomiędzy rowerem full cro-mo, a takim z aluminiową ramą i karbonowym widelcem ? Jak się prezentuje kwestia jakości osprzętu do ceny w podanych modelach ? A może warto jeszcze jakiś inny brać pod rozwagę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastek Napisano 5 Września 2018 Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Ja mam Marina. Na pewno z tych trzech rowerów ma najwygodniejszą pozycję dla kierującego. Co do amortyzacji się nie wypowiem bo nigdy nie jeździłem na czymś co ma karbonowy widelec. Aluminiową konstrukcją jeździłem, ale nie zauważyłem różnicy w porównaniu z Marinem. Wydaje mi się, że różnice w amortyzacji są niedostrzegalne dla zwykłego rowerzysty. Na wyboje i nierówności tylko rower z amortyzatorem. Jeżeli chcesz jeździć trochę szybciej po szutrach itp. to szukaj roweru o bardziej sportowej geometrii, czyli np. dwie pierwsze pozycje z Twojej listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gac_bike Napisano 6 Października 2018 Udostępnij Napisano 6 Października 2018 W dniu 5.09.2018 o 20:45, Sebastek napisał: Ja mam Marina. Na pewno z tych trzech rowerów ma najwygodniejszą pozycję dla kierującego. Jaki masz wzrost i jaki rozmiar ramy wziąłeś? Mam 185 cm i zastanawiam się nad tym rowerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastek Napisano 14 Października 2018 Udostępnij Napisano 14 Października 2018 Mam 180 cm i wziąłem L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
de_Villars Napisano 20 Października 2018 Udostępnij Napisano 20 Października 2018 W dniu 5.09.2018 o 09:03, chyc napisał: Marin Four Corners większego brzydactwa chyba w życiu nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastek Napisano 17 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 a kto powiedział, że rower ma być ładny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi