krzysiekwkrakowie Napisano 4 Września 2018 Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Cześć, mam taki problem do rozwiązania - jak podłączyć dynamo i 2 lampki: dynamo - ma jedno wyjscie (pewnie plus) lampka przednia - ma dwa kable + 2 wyjscia na tył lampka tylnia - ma jeden kabel Pierwsze próby: dynamo + tylnia lampka swieci dynamo + przednia lampka (plus) do dynama i (minus) niepodpiety nie swieci dynamo + przednia lampka (plus) do dynama i (minus) do tylniej - swieci tylko przednia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 4 Września 2018 Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Rama alu czy stalowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekwkrakowie Napisano 4 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2018 17 minut temu, SoloTM napisał: Rama alu czy stalowa? ciężka, więc stalowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekp1 Napisano 4 Września 2018 Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Lampa przód - +na dynamo , - na ramę Lampka tył- + na dynamo , obudowa lampy na - {minus] , ramy , błotnika itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 4 Września 2018 Udostępnij Napisano 4 Września 2018 1. kabel od dynama do lampki przedniej ( + ) po pancerzu, po ramie itp. jak najbardziej estetycznie, kabel ( - ) od lampki przedniej np. do uchwytu lampki lub śruby mocującej uchwyt z ramą/widelcem. 2. Lampka tylna kabel do dynama, oraz trzeba zrobić masę. Jeśli to typ przykręcany na bagażnik to śruby/nakrętki mocujące lampkę muszą dotykać bagażnika ( np. zedrzeć nadmiar farby spod jednej z nakrętek ) Jeśli to błotnik - to połączenie śruba/nakrętka lampki na błotniku z prętami błotnika i ramą musi również przewodzić prąd. ( jeśli gdzieś jest nadmiar farby - usunąć ) Jak nie będzie działać to trzeba będzie sprytniej masy poszukać. Problemem generalnie będzie masa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekwkrakowie Napisano 4 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Tylnia lampka działa z jednym kablem bez problemu podpieta sama do plusa. Wydaje mi się, ze nie znalazłem do czego podłączyć minus z przedniej Co sugerujecie? Spróbuje do śruby / uchwytu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekp1 Napisano 4 Września 2018 Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Teraz, krzysiekwkrakowie napisał: Tylnia lampka działa z jednym kablem bez problemu podpieta sama do plusa. Wydaje mi się, ze nie znalazłem do czego podłączyć minus z przedniej Co sugerujecie? Spróbuje do śruby / uchwytu. Będzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 4 Września 2018 Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Tak, do śruby/uchwytu, jeśli na łączeniu widelec /rama jest przejście prądu - będzie działać. Jeśli nie to najczęściej problemem jest dolna bieżnia sterów nabita na widelec na którym jest farba ( pod bieżnią ). No ale sprawdź najpierw śrubę/uchwyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.