billkozbi Napisano 2 Września 2018 Napisano 2 Września 2018 Hej! Od paru dni staram się znaleźć ramę + widelec typu gravel o następującej specyfikacji: sztywna oś (thru axle) z przodu i z tyłu, montaż hamulca typu flat mount, ostatecznie mógłby być IS mount, materiał: stal, ostatecznie aluminium, suport gwintowany, otwory montażowe pod bagażnik i błotniki. Udało mi się znaleźć jeden zestaw, który spełnia większość moich oczekiwań: https://www.orangebikes.co.uk/bikes/rx9-frameset/2018, ale jest trochę droga (675Ł, 3243zł) i nie widzę nigdzie otworów montażowych pod bagażnik i błotniki. Czy jesteście w stanie coś polecić dla budżetu 2500zł? Pozdrawiam, Kamil Cytuj
billkozbi Napisano 2 Września 2018 Autor Napisano 2 Września 2018 Wydaje się, że znalazłem idealnego kandydata: https://www.evanscycles.com/jamis-renegade-escapade-2018-road-bike-frameset-EV306054. Znalezione na wątku: Cytuj
Gość Napisano 6 Września 2018 Napisano 6 Września 2018 na jakich komponentach masz zamiar ją złożyć? fajna ta rama, podoba mi się że prowadzenie jest zewnętrzne i że linki nie biegną pod dolną rurą! tylko ta cena :< czemu to gónfo tyle kosztuje... ;( Cytuj
billkozbi Napisano 9 Września 2018 Autor Napisano 9 Września 2018 W dniu 6.09.2018 o 10:38, arty napisał: na jakich komponentach masz zamiar ją złożyć? fajna ta rama, podoba mi się że prowadzenie jest zewnętrzne i że linki nie biegną pod dolną rurą! tylko ta cena :< czemu to gónfo tyle kosztuje... ;( Mam zamiar wrzucić tam tiagrę z hamulcami tarczowymi mechanicznymi. Jeśli chodzi o koła to jeszcze się nie orientowałem, ale prawdopodobnie będę zamawiał u daveo, coś do 1000zł. Rower będzie służył do dojazdów do pracy i na jakieś wypady turystyczne, dlatego zależało mi na możliwości montażu błotników. Cytuj
Gość Napisano 9 Września 2018 Napisano 9 Września 2018 a masz już tą ramę? dasz radę wrzucić dokładniejsze fotki z każdej strony? ew. gdzieś w necie są? bo znajduje mi tylko z tego jednego profilu/boku Cytuj
billkozbi Napisano 10 Września 2018 Autor Napisano 10 Września 2018 18 godzin temu, arty napisał: a masz już tą ramę? dasz radę wrzucić dokładniejsze fotki z każdej strony? ew. gdzieś w necie są? bo znajduje mi tylko z tego jednego profilu/boku Jak już zakupię to nie zapomnę wrzucić. Na razie planuję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi