Fkonopka Napisano 2 Września 2018 Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Cześć, poszukuję tanich lużnych spodenek z wygodną wkładką. Wypatrzyłem coś takiego https://allegro.pl/rogelli-buccino-spodenki-rowerowe-luzne-mtb-l-i7536172769.html#thumb/4, jeżdzi/jeżdził ktoś w nich? Daję coś ta profilowana wkładka w porównaniu do zwykłych? Zastanawiałem się jeszcze nad nakładką na siodełko zamiast spodenek,nie wiem co lepsze. Może jeżdziliście w jakiś innych i polecicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pp516 Napisano 2 Września 2018 Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Dobre siodełko jest lepsze, dobrze wyregulowane (przed wszystkim nie za wysoko, ale też pochylenie, przód-tył) . Bynajmniej nie musi być bardzo miękkie. Wiele lat temu gdy kupiłem swój pierwszy rower typu cross miałem zamontowane fabrycznie szerokie i miękki siodło. Dodatkowo kupiłem spodenki z wkładką. I wcale wygodnie nie było. Potem zmieniłem siodełko na trochę węższe i twardsze, żelowe i było znacznie lepiej. Teraz jeżdżę na dość wąskim siodełku, dość twardym i jest jeszcze lepiej. Czasem w spodenkach z wkładką, ale częściej bez tej wkładki, różnica jest niewielka. Pomaga też przesunięcie środka ciężkości ciała trochę do przodu poprzez obniżenie kierownicy. Mniejszy ciężar spoczywa na siodełku, nie musi być miękkie i szerokie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Track Napisano 2 Września 2018 Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Dla mnie wkładka wręcz pogarsza komfort - wolę luźne szorty, spodnie mtb wraz z bielizną bezszwową Brubeck. Na lato używam Silvini Rango (klasa szorty), w okresie jesienno - zimowym Rogelli Caserta. Problemem może być też odpowiednie dobranie siodła, w moim wypadku tylko Brooks daje radę. Jak chcesz coś luźnego i z wkładką popatrz na Szorty i Spodnie Endura. Rogelli odpuść sobie, mówię to z własnego doświadczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pp516 Napisano 2 Września 2018 Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Mam Szorty ENDURA Hummvee Lite (wersja I). I o ile same szorty są bardzo fajne, przejeździłem w nich całe lato, to wkładka w wewnętrznych spodenkach jest słaba, jakaś taka gruba i sztywna. Użyłem ich może ze dwa razy. Częściej używam z tymi szortami wewnętrznych spodenek z wkładką firmy Cube. Są znacznie wygodniejsze (systemy wpinania są inne, ale nie ma to znaczenia). Jednak jak jest naprawdę gorąco, to wolę założyć pod szorty jakąś bieliznę sportową, np. Brubecka. Jest może odrobinę bardziej twardo, ale za to dużo bardziej przewiewnie. Ze spodenek z wkładką lepsze są jednoczęściowe, obcisłe. Mam takie na szelkach firmy Specialized i jest to zdecydowanie najwygodniejsza opcja. Jedyny minus, to wygląd, np. do dojazdów do pracy: niekoniecznie. Podobny model do tych : http://www.adamrybak.pl/2015-specialized-spodenki-rowerowe-na-szelkach-crorrdy-p-2415.html?zenid=qjjleanuja97abb8hqkpul5gj4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.