Skocz do zawartości

[podkoszulki] Różnica midzy B'Twin 100 a 500

TomaszU84

Rekomendowane odpowiedzi

BTwin 100 to taki trochę ciaśniejszy jersey, do bielizny mu daleko. Kupiłem jedną i po pierwszej jeździe od razu pobiegłem po następną. Oczywiście oddycha gorzej niż pełnoprawna odzież termoaktywna, lecz na codzienne i weekendowe wypady turystyczne jest złotem w tej cenie. Dobra na tyle, że nie robi się ciężka od potu i szybko schnie.

BTwin 500 wygląda na o wiele bardziej przylegającą, nawet nie mierzyłem bo nigdy ich nie było.

Jeśli chcesz bardzo dobrą koszulkę na późne lato i wczesną jesień, cieplejszą a jednocześnie 3 razy lepiej oddychającą od BTwin 100, to polecam https://www.decathlon.pl/koszulka-kiprun-id_8394813.html - z uwagą że mam wymiary pod L, a tę koszulkę wziąłem XL.

22 godziny temu, TomaszU84 napisał:

Wiem, pytanie czym się od siebie różnią? 

Jak pójdziesz do Deca to zobaczysz, że na etui ochronnym jest informacja odnośnie zakresu temperatury, mam obydwie 100 i 500, 100 jest chyba na 10-15 stopni a 500 już od 5-10 :) To jest głowna róznica, a druga to stopień dopasowania, im ciaśniejsza tym lepiej działa termicznie bo jest jak druga skóra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...