mesqueun Napisano 2 Września 2018 Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Na moim tylnim amortyzatorze fox float rl zauważyłem ślady oleju w miejscu, do którego amortyzator najczęściej się uginał - w kształcie pierścienia wokół golenia. Poniewż rower kupiłem używany, to uznałem że w związku z tym oddam amortyzator do przeserwisowania, bo nie wiadomo kiedy ostatni raz ktoś to zrobił. Po dwóch tygodniach rower odebrałem i jak mi powiedziano amortyzator przeszedł pełen serwis wraz z wymianą wszystkich uszczelek itd. Uprzedzono mnie też, że przez pewien czas wciąż mogą się pojawiać ślady oleju. Problem w tym, że od tamtego czasu rower przejechał jakieś 300-350 km i ślady oleju, choć niewielkie, wciąż się pojawiają. Jaki jest tego powód i jak temu zaradzić, skoro amortyzator przeszedł serwis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 Września 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Września 2018 To normalne zjawisko, nie przejmować się, jeździć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 2 Września 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Września 2018 3 godziny temu, mesqueun napisał: Uprzedzono mnie też, że przez pewien czas wciąż mogą się pojawiać ślady oleju. Problem w tym, że od tamtego czasu rower przejechał jakieś 300-350 km i ślady oleju, choć niewielkie, wciąż się pojawiają. Jaki jest tego powód i jak temu zaradzić, skoro amortyzator przeszedł serwis? Serwis dobrze Cię poinformował, a ilość km nie ma z tym nic wspólnego. Dla pewności wrzuć fotki i zobaczymy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mesqueun Napisano 2 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Dzięki za odpowiedź, póki co amorek przetarłem i jest czysty, jak ślady się pojawią to wrzucę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi