verul Napisano 13 Września 2018 Udostępnij Napisano 13 Września 2018 W zalaczeniu screen z aplikacji mojego Polara. To zapis z finiszu Bike Challenge 2016 kiedy jechalem dystans ~50km na MTB (opony kojak 1.35) To byla moja zyciowka jezeli chodzi o predkosc na goralu, bo do 50km/h to ja sie rozpedzalem odkad pamietam i to nawet bez treningu i kondycji. Ale 50 bylo zawsze sciana, a tu masz ponad 53km/h Ogolnie predkosc > 50km/h utrzymalem 10 sekund. Kadencja 125. Bylo pudlo w kategorii wiekowej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 13 Września 2018 Udostępnij Napisano 13 Września 2018 E no to nieźle! Zwracam honor. Widzę, ze przede mną jeszcze dużo, dużo treningów zanim dojde do tych 50km/h Na razie to ciężko nawet z górki mi tyle osiągnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 13 Września 2018 Udostępnij Napisano 13 Września 2018 Może Siedzący Bawół dmucha nie tym płucem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 13 Września 2018 Udostępnij Napisano 13 Września 2018 19 minut temu, verul napisał: opony kojak 1.35 Myślę, że to nie było bez znaczenia Niemniej jednak zacny wynik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 13 Września 2018 Udostępnij Napisano 13 Września 2018 Teraz, Eazy napisał: 32 minuty temu, verul napisał: opony kojak 1.35 Myślę, że to nie było bez znaczenia Niemniej jednak zacny wynik. Na takich oponach jedzie się jak na szosówce Wiem, bo sam ma Kojaki 2 cale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 13 Września 2018 Udostępnij Napisano 13 Września 2018 Zyskuje sie na tym kilka watow, ale daje to wiecej jezeli chodzi o ogolny czas w wyscigu niz predkosc maksymalna. Do 50 rozpedzalem sie i na terenowych. A co do "jezdzi sie jak na szosowce" to wracajac do tematu MTB - szosa, tez tak myslalem, ale po przejsciu na szose stwierdzilem ze to jednak zdecydowanie nie to samo i MTB na cienkich slickach to dalej jest MTB a nie szosa. Co do kojakow to 2'' tez mam Ale to i tak nie to samo co 8 bar w oponce 23c. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 13 Września 2018 Udostępnij Napisano 13 Września 2018 @verul widze z wykresu, ze niezle zasuwałes...srednia 36km/h z 50km na MTB! Fiu fiu, ale masz nogę! Ja mam kilkunastosekundowy max niewiele wiekszy od Twojej średniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Września 2018 Udostępnij Napisano 13 Września 2018 33km/h srednia na 25km na goralu i terenowych oponach i musialem lezec na lawce pod blokiem, zeby dojsc do siebie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacko Napisano 13 Września 2018 Udostępnij Napisano 13 Września 2018 verul, używałeś lemondki na tym MTB ? Kładłeś się na kierownicę ? Niesamowity wynik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 13 Września 2018 Udostępnij Napisano 13 Września 2018 A co to za wyzwanie? Jeśli nie żal Ci opon i chcesz się porządnie umęczyć - spokojnie do zrobienia. Sam nie raz, jadąc 29'erem z gumami 2,25", na asfalcie objeżdżałem wycieniowanych szosowców. Tylko...jaki w tym sens? Generalnie przestałem patrzeć na średnią prędkość. Nie o to w dobrym treningu chodzi. Swoją drogą... Na płaskich maratonach MTB średnie prędkości w tych okolicach to norma dla czołówki. I to na dłuższym niż 25 km dystansie. edit: myślałem, że @Yacko odnosi się do postu @shotguna. 50 km ze średnią 36km/h na rowerze MTB faktycznie wydaję się trochę nierealne. ; )) Mnie póki co nawet na szosie się taki wyczyn nie udał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 To byl wyscig szosowy. Jechalem w grupie wiec spokojnie z tymi zachwytami Lemondki nie mialem. Choc srednie HR wyszlo 170 przy moim max ok 192 wiec znowu az tak lekko nie bylo Srednia kadencja 99 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 13 godzin temu, TheJW napisał: A co to za wyzwanie? Jeśli nie żal Ci opon i chcesz się porządnie umęczyć - spokojnie do zrobienia. Sam nie raz, jadąc 29'erem z gumami 2,25", na asfalcie objeżdżałem wycieniowanych szosowców. Tylko...jaki w tym sens? Generalnie przestałem patrzeć na średnią prędkość. Nie o to w dobrym treningu chodzi. Swoją drogą... Na płaskich maratonach MTB średnie prędkości w tych okolicach to norma dla czołówki. I to na dłuższym niż 25 km dystansie. edit: myślałem, że @Yacko odnosi się do postu @shotguna. 50 km ze średnią 36km/h na rowerze MTB faktycznie wydaję się trochę nierealne. ; )) Mnie póki co nawet na szosie się taki wyczyn nie udał. gdzie spod wawy jesteś? jak chcesz możemy się umówić na wspólną jazdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 1 godzinę temu, mess napisał: gdzie spod wawy jesteś? jak chcesz możemy się umówić na wspólną jazdę Może i ja się skuszę? Ostatnio mało jeżdżę bo zakończyłem sezon wyścigowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Bardzo chętnie, ale to już raczej na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awdre Napisano 15 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2018 W dniu 13.09.2018 o 13:27, Stujumper napisał: Następny bajkopisarz sie znalazł... Następny po kim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 16 Września 2018 Udostępnij Napisano 16 Września 2018 Po tych wszystkich, którzy rozpędzają swoje klockowate dwudziestki szóstki mtb do 50km/h jak i utrzymują średnie w okolicach trzydziestki na dłuższym dystansie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Września 2018 Udostępnij Napisano 16 Września 2018 Mę, bryknij się z kimś kto na poważnie jeździ(nie chodzi mi o zawodowciw a o powaznych amatorow) i zobaczysz ... co to znaczy dawac po garach ostro. ;-) po Waw jezdzi sobie np jeden koles na crossie ktm,a z terenowymi oponami na oko to z 40c, bez problemu gniecie na nim 40km/h przez kilka km. Widzialem go juz pare razy na miescie, raz z nim jechalem chyba przez 8km. Mysle, ze na rowerze szosowym bym nie misl z nim szans najmniejszych ;-) Dopoki jezdzisz gdzies tam po zadupiach, i porownujesz swije rekordy do...swoich wczesniejszych rekordow to.... że zacytuje jedna Polska biathlonistke "w dooopie jestes i gooowno widzisz".... Z reszta, wystarczy zerknac na tabelki FTP i odnalezc w nich siebie A pozniej zobaczyc jak duzo jest miejsca miedzy PRO a swoim wynikiem ;-) jak duzo jest do 4W co jest jyz niezle, a gdzie tam 5W ?? A prosi sa jeszcze dalej ;-)) Zakladam sie ze wiekszosc forumowiczow ma mniej niz 3W z kg i mniej niz 300W ftp. I tacy moga sie dziwic po co w crossach duzy blat 48, jak i wiele innych rzeczy tez moze ich dziwic. Ale jak sie zmieni perspektywę, to pewne rzeczy przestaja byc dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 16 Września 2018 Udostępnij Napisano 16 Września 2018 Ło Panie, 48blat? A komu to potrzebne? Ja mam 38t i nie pamiętam kiedy bym na 11t z tyłu zrzucił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awdre Napisano 16 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2018 9 godzin temu, Stujumper napisał: Po tych wszystkich, którzy rozpędzają swoje klockowate dwudziestki szóstki mtb do 50km/h jak i utrzymują średnie w okolicach trzydziestki na dłuższym dystansie Brak wiary w moje 30 km/h na 70-80-90 km to dla mnie więcej jak słowa uznania. Ale za bezpodstawne nazywanie mnie bajkopisarzem to mogę jedynie polecić usunięcie konta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkuthan Napisano 16 Września 2018 Udostępnij Napisano 16 Września 2018 Ja mam w miejskim crossie 36t z przodu to 11t wrzucam przy ponad 40km/h. Nie żebym sam tak pociskał, takie prędkości to tylko na kole na Gassach Ostatnio średnia z odcinka 12km z kilkoma ostrymi zakrętami wyszła 36km/h, większość przeleciałem na 12t. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 16 Września 2018 Udostępnij Napisano 16 Września 2018 Sęk w tym, ze ja 40 to widzę tylko z górki Żeby jechać 30 po płaskim to musi mi dobrze w plecy zawiać, dlatego tak ciężko mi uwierzyć w te Ich prędkości, a trochę jeżdżę juz od paru lat na lekkim rowerze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 17 Września 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Września 2018 Stujumper Czyli te wszystkie ustawki z szoszonami na Twoim lekkim HT należy między bajki włożyć Zawiodłem się na Tobie, oj zawiodłem...mkuthan Trochę pary ( no dobra, może trochę więcej niż trochę ) + kadencja i można lecieć - nie na darmo pisałem na 2 str. o gościu, który na przełożeniu 34/11 na MTB zrobił ok. 100 km ze średnią 37 - 38 km/h ( na Stravie 37, a oficjalnie 38 ) właśnie w okolicy o której piszesz ( płaska jak stół i w większości asfaltowa Vienna Life ). Tyle, że to już mocny zawodnik, bo przyjechał w pierwszej 10, a kilka lat temu był szosowym MP amatorów z tego co pamiętam. Różnica między średnią 30, a 38 km/h to już przepaść, ale biorąc pod uwagę różnicę sprzętową ( ciężki 26" vs. lekki 29" ) i jednak inny poziom wytrenowania, to jest to całkiem przyzwoita forma kolegi awdre i JAK NAJBARDZIEJ REALNA ( to ostanie jest właściwie do kolegi Stujumper, chociaż nie wiem czy można traktować poważnie to co pisze, bo zdaje się, że z niego niezły jajus ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argi Napisano 17 Września 2018 Udostępnij Napisano 17 Września 2018 7 godzin temu, Stujumper napisał: Sęk w tym, ze ja 40 to widzę tylko z górki Żeby jechać 30 po płaskim to musi mi dobrze w plecy zawiać, dlatego tak ciężko mi uwierzyć w te Ich prędkości, a trochę jeżdżę juz od paru lat na lekkim rowerze... Nie rób sobie jaj i nie podpuszczaj kolegów bo zaraz pojawią się tutaj skany zaświadczeń od nauczyciela W-F'u i znajomych kierowców PKS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 17 Września 2018 Udostępnij Napisano 17 Września 2018 Albo ktoś się tutaj z nas nabija albo rzeczywiście niektórzy nie mają nogi... Moja jazda solowa z wczoraj (góral z marketu, opony 2 cale Kojak): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 17 Września 2018 Udostępnij Napisano 17 Września 2018 @KrissDeValnor podaj inicjały kolegi z vienny, pewno znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.