slabykoxu Napisano 28 Sierpnia 2018 Napisano 28 Sierpnia 2018 Witam serdecznie. Jakiś czas temu zakupiłem rower. Trochę pojeździłem i uznałem że kupie lepszy amortyzator. Pogrzebałem trochę i są fajne dwupółkowe skok 200mm. Spodobała mi sie fizja posiadania takiego amorka. Są też ciekawe 160mm jednopółkowe. Wydaje mi się że rama jest wystarczająca aby znieść więcej jak obecne 100mm, pytanie czy tak jest a jak tak to o ile mogę zwiększyć? z góry dzięki za odpowiedź! pozdro
phoe Napisano 28 Sierpnia 2018 Napisano 28 Sierpnia 2018 Może i rama jest wytrzymała, ale wyobraź sobie jej geometrie i twoja pozycje na rowerze, gdy przód podniesiesz o 10cm...
Ilia Napisano 29 Sierpnia 2018 Napisano 29 Sierpnia 2018 Tak, jak wyżej. To już było przerabiane wiele razy. Jak tam jest widelec o skoku 100 mm, to max możesz spróbować dać 120 mm, by dało się na nim jeszcze jeździć. Po za tym nie ważne jak byś się starał 200 mm w hartailu nie wykorzystasz, chyba, że sag ustawisz ze 40 procent.
Mod Team sznib Napisano 29 Sierpnia 2018 Mod Team Napisano 29 Sierpnia 2018 6 godzin temu, phoe napisał: Może i rama jest wytrzymała Raczej nie: Na zdjęciu z dwupółkowym Duro, skok 130mm :).
slabykoxu Napisano 29 Sierpnia 2018 Autor Napisano 29 Sierpnia 2018 Wszystko jasne, lepiej nie przerabiać. Pocwiczę jeszcze na tym i a w międzyczasie szukam sobie nowego roweru. Dzięki za odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.