wulisu Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Poszukuję błotników które mógłbym zainstalować w moim rowerze , problem polega na tym że mam maksymalne opony schwalbe smart 700x40 i z tyłu gdzie jest mocowanie pod błotnik jest za mało miejsca żeby wsunąć błotnik, próbowałem sks velo 42 sks bo podoba mi się idea szybkiego montażu i demontażu jak nie są potrzebne. Może mógłbym odrobinę podpiłować tylne mocowanie ramy ale nie mam pewności że coś to zmieni. Więc poszukuję rozwiązań w stylu https://www.centrumrowerowe.pl/blotniki-sks-raceblade-pro-pd7130/ albo https://www.bikestacja.pl/pl/blotniki-sks-raceblade-long-21649.html Problem jest taki że oba modele są do raczej wąskich opon a ja potrzebuję szersze do 40mm macie jakieś pomysły sugestie albo jakieś inne błotniki do których nie dotarłem jeszcze ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pp516 Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Miałem podobny problem, za mało miejsca między oponą i ramą. Jeśli dobrze pamiętam, to masz na stałe założony bagażnik. Ja zrobiłem tak, że kupiłem jakiś tani błotnik odpowiednio szeroki, obciąłem tą część która się nie mieściła i przykręciłem błotnik śrubkami do bagażnika. Prostszą opcją jest przymocowanie go opaskami zaciskowymi. (Taki szybki montaż dla ubogich, tylko trzeba mieć zapas opasek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulisu Napisano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 też myślałem o opcji kupienia jakiegoś bagażnika i docięcia i opaskami do bagażnika tylko jak go tak przymocuję będzie strasznie wysoko nad oponą . Może jeszcze zrobię tak że tylko w tym miejscu gdzie jest mocowanie przy ramie dotnę żeby wszedł musiałbym znaleźć odpowiedni bagażnik , problem niestety taki że tutaj gdzie mieszkam nie mają za dużo bagażników w sklepie żeby przymierzyć i trzeba zamawiać , to już wolę sklepy online i bez problemu mogę oddać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulisu Napisano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Przód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pp516 Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Niekoniecznie musi wyjść za wysoko, musisz tylko kupić taki błotnik w którym jest mocowanie do tylnego trójkąta (taka obejma). Obcinasz błotnik tak, żeby sięgał do tylnego trójkąta i wchodził w tą obejmę, Masz już jeden punkt mocowania, drugi jest w okolicach tylnej lampki zamocowanej na bagażniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.