Skocz do zawartości

[Błotniki] Nietypowe błotniki do mojego Treka

wulisu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuję błotników które mógłbym zainstalować w moim rowerze , problem polega na tym że mam maksymalne opony schwalbe smart 700x40 i z tyłu gdzie jest mocowanie pod błotnik jest za mało miejsca żeby wsunąć błotnik, próbowałem sks velo 42 sks bo podoba mi się idea szybkiego montażu i demontażu jak nie są potrzebne. Może mógłbym odrobinę podpiłować tylne mocowanie ramy ale nie mam pewności że coś to zmieni. Więc poszukuję rozwiązań w stylu https://www.centrumrowerowe.pl/blotniki-sks-raceblade-pro-pd7130/ 

albo https://www.bikestacja.pl/pl/blotniki-sks-raceblade-long-21649.html

Problem jest taki że oba modele są do raczej wąskich opon a ja potrzebuję szersze do 40mm macie jakieś pomysły sugestie albo jakieś inne błotniki do których nie dotarłem jeszcze ? 

Pozdrawiam 

Napisano

Miałem podobny problem, za mało miejsca między oponą i ramą. Jeśli dobrze pamiętam, to masz na stałe założony bagażnik. Ja zrobiłem tak, że kupiłem jakiś tani błotnik odpowiednio szeroki, obciąłem tą część która się nie mieściła i przykręciłem błotnik śrubkami do bagażnika. Prostszą opcją jest przymocowanie go opaskami zaciskowymi. (Taki szybki montaż dla ubogich, tylko trzeba mieć zapas opasek).

Napisano

też myślałem o opcji kupienia jakiegoś bagażnika i docięcia i opaskami do bagażnika tylko jak go tak przymocuję będzie strasznie wysoko nad oponą . Może jeszcze zrobię tak że tylko w tym miejscu gdzie jest mocowanie przy ramie dotnę żeby wszedł musiałbym znaleźć odpowiedni bagażnik , problem niestety taki że tutaj gdzie mieszkam nie mają za dużo bagażników w sklepie żeby przymierzyć i trzeba zamawiać , to już wolę sklepy online i bez problemu mogę oddać. 

Napisano

Niekoniecznie musi wyjść za wysoko, musisz tylko kupić taki błotnik w którym jest mocowanie do tylnego trójkąta (taka obejma). Obcinasz błotnik tak, żeby sięgał do tylnego trójkąta i wchodził w tą obejmę, Masz już jeden punkt mocowania, drugi jest w okolicach tylnej lampki zamocowanej na bagażniku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...