porywacz_zwlok Napisano 28 Sierpnia 2018 Napisano 28 Sierpnia 2018 witajcie możecie polecić jakieś wygodne siodło do górala z przeznaczeniem głównie do turystyki offroad'owej?
Mod Team michuuu Napisano 28 Sierpnia 2018 Mod Team Napisano 28 Sierpnia 2018 Wygodne to rzecz względna. Generalnie WTB ma dobre notowania ale to wcale nie znaczy, że Ty będziesz zadowolony.
Eazy Napisano 28 Sierpnia 2018 Napisano 28 Sierpnia 2018 Przerobiłem trochę różnych siodełek i ostatnie, które jest ze mną już dosyć długo i przechodzi z roweru na rower to Selle SMP TRK Gel: https://rower.com.pl/selle-smp-trk-gel-man-meskie-siodlo-rowerowe-czarne-453573 Pod moje 4 litery genialnie podpasowało. Ale z siodełkiem trzeba trafić. Nie ma uniwersalnego modelu wygodnego dla każdego (nie mówię tu o miejskich 'kanapach' tylko o MTB / Trekingu).
Dokumosa Napisano 28 Sierpnia 2018 Napisano 28 Sierpnia 2018 Brooks cambium c17 ew. c19 w opcji carved.
Mod Team michuuu Napisano 28 Sierpnia 2018 Mod Team Napisano 28 Sierpnia 2018 2 minuty temu, Eazy napisał: Przerobiłem trochę różnych siodełek i ostatnie, które jest ze mną już dosyć długo i przechodzi z roweru na rower to Selle SMP TRK I to potwierdza fakt, że nie wszystkie wszystkim pasują. Ja to siodełko sprzedałem po 500km.
Eazy Napisano 28 Sierpnia 2018 Napisano 28 Sierpnia 2018 Ja z kolei wywaliłem z roweru WTB Volt Comp po pierwszej przejażdżce To tylko dowodzi, że siodełko trzeba sobie dopasować pod tyłek indywidualnie EDYTA: To Selle miałeś w wersji żelowej, czy zwykłej?
Mod Team michuuu Napisano 28 Sierpnia 2018 Mod Team Napisano 28 Sierpnia 2018 Wersja zwykła. Biorąc pod uwagę to na czym od tego czasu jeżdżę sądzę, że było za miękkie.
Eazy Napisano 28 Sierpnia 2018 Napisano 28 Sierpnia 2018 Ja z kolei wolę, jak mam trochę bardziej miękko pod tyłkiem Zwłaszcza przy dłuższych wypadach 'w siodle'
m0d Napisano 28 Sierpnia 2018 Napisano 28 Sierpnia 2018 Z siodłem jest jak z zakupem gaci czy butów - to co jednemu pasuje to drugiego będzie "piło" czy obcierało. Nie da się poradzić ot tak. Jedynie po pewnym czasie samemu można nabrać doświadczenia jaka wielkość, kształt i twardość nam pasuje.
porywacz_zwlok Napisano 29 Sierpnia 2018 Autor Napisano 29 Sierpnia 2018 dziękuję wam za wskazówki tak sobie myślę, że może to siodło które posiadam aż takie złe nie jest. może potrzeba troszkę czasu, by wiedzieć, że jest czy nie jest wygodne ale propozycje ciekwe
Mod Team michuuu Napisano 29 Sierpnia 2018 Mod Team Napisano 29 Sierpnia 2018 U mnie 500km daje odpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.