Skocz do zawartości

[siodło] do górala/cross'a

porywacz_zwlok

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przerobiłem trochę różnych siodełek i ostatnie, które jest ze mną już dosyć długo i przechodzi z roweru na rower to Selle SMP TRK Gel: https://rower.com.pl/selle-smp-trk-gel-man-meskie-siodlo-rowerowe-czarne-453573 Pod moje 4 litery genialnie podpasowało. Ale z siodełkiem trzeba trafić. Nie ma uniwersalnego modelu wygodnego dla każdego (nie mówię tu o miejskich 'kanapach' tylko o MTB / Trekingu).

• Mod Team
Napisano
2 minuty temu, Eazy napisał:

Przerobiłem trochę różnych siodełek i ostatnie, które jest ze mną już dosyć długo i przechodzi z roweru na rower to Selle SMP TRK

I to potwierdza fakt, że nie wszystkie wszystkim pasują. Ja to siodełko sprzedałem po 500km.

Napisano

Ja z kolei wywaliłem z roweru WTB Volt Comp po pierwszej przejażdżce :) To tylko dowodzi, że siodełko trzeba sobie dopasować pod tyłek indywidualnie :) 

EDYTA: To Selle miałeś w wersji żelowej, czy zwykłej?

Napisano

Z siodłem jest jak z zakupem gaci czy butów - to co jednemu pasuje to drugiego będzie "piło" czy obcierało. 

Nie da się poradzić ot tak. Jedynie po pewnym czasie samemu można nabrać doświadczenia jaka wielkość, kształt i twardość nam pasuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...