Skocz do zawartości

[Piasta] Jak podgłośnić piastę, coś typu jakiś mały tłumik

Trykpa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Polecicie jakiś mały tłumik do roweru? Tak żeby piasta głośniej cykała, nie chce jakiejś półmetrowej rury z tyłu tylko jakiś mały i żeby nie spadł przy skokach bo potrzebuje do zjazdówki.

Dodam tylko że nie chce mi się rozkręcać piasty i coś z tym majsterkować.

Napisano

Ja polecam Akrapovic lub Arrow w karbonowej wersji. Ojciec ma ten drugi w ZX-6R i brzmi świetnie, także w rowerze też da radę!

Napisano

Sprzęgła w drogich piastach np. DT Swiss Star Rachet są bardzo głośne, a moda to przecież zawsze udawanie czegoś co chciałoby się mieć. Tzn. przynajmniej zawsze się tak zaczyna, bo potem to już ludzie w sumie nie wiedzą dlaczego coś jest fajne.

A może to ciągle jest udawanie motocykla?:D

Napisano
3 godziny temu, Trykpa napisał:

mały tłumik [...] głośniej 

Ja tak tylko delikatnie chciałbym zaznaczyć, że tłumik służy - zgodnie zresztą z nazwą - tłumieniu fali. W tym przypadku akustycznej :P 

Napisano

Oj tam oj tam, a dźwięk w samochodzie to skąd słychać? Z tłumika przecież. A co ludzie wymieniają, żeby zmienić dźwięk? Oczywiście, że tłumik:sorcerer: 

Wniosek nasuwa się sam: wymontujesz wydech w samochodzie to będzie zupełnie cicho co dodatkowo potwierdza brak tłumika w autach elektrycznych:thanks:

Napisano
Teraz, seraph napisał:

Sprzęgła w drogich piastach np. DT Swiss Star Rachet są bardzo głośne, a moda to przecież zawsze udawanie czegoś co chciałoby się mieć.

Ale to ośmieszanie się, bo wprawne ucho rozpozna faka. Nie zrobisz z Poloneza Mercedesa...

Napisano

Tak swoją drogą na forum mam wrażenie istny nalot takich miglanców. A to dwupółka 200mm do ramy XC, a to rowery do "frirajdu po mieście", a to jaką zjazdówkę kupić do nauki bunny hopa, a to jaki rower "DeHa" za 500zł, a tutaj jakiś "pierdofon" do roweru co by piasta głośniej "cykała"... :ninja: Niecały tydzień do rozpoczęcia szkoły został, może się uspokoi od poniedziałku.

Napisano
W dniu 27.08.2018 o 18:20, sznib napisał:

https://www.speedwaymotors.com/Turbospoke,50683.html

Ziomki z osiedla będą pod wrażeniem :D

Pisałem że mały... Do zjazdów potrzebuje nie dla szpanu.

W dniu 27.08.2018 o 17:57, skom25 napisał:

Ja polecam Akrapovic lub Arrow w karbonowej wersji. Ojciec ma ten drugi w ZX-6R i brzmi świetnie, także w rowerze też da radę!

Dalej zbyt duże, kumpel ma takie malutkie że jak sie nie przypatrzy to nie widać jak jedzie, coś takiego chce ale nic na nim nie pisze nie wiem jaki to.

8 godzin temu, m0d napisał:

Tak swoją drogą na forum mam wrażenie istny nalot takich miglanców. A to dwupółka 200mm do ramy XC, a to rowery do "frirajdu po mieście", a to jaką zjazdówkę kupić do nauki bunny hopa, a to jaki rower "DeHa" za 500zł, a tutaj jakiś "pierdofon" do roweru co by piasta głośniej "cykała"... :ninja: Niecały tydzień do rozpoczęcia szkoły został, może się uspokoi od poniedziałku.

Właśnie, jaki rower DeHa do 6k?

Napisano

1 godzinę temu, Trykpa napisał:

Do zjazdów potrzebuje nie dla szpanu.

Ja to mogę kasku nie zabrać, rękawiczek, gogli, ochraniaczy, nie muszę w góry jechać nawet, ale żeby koło nie terkotało? Kolegę (tfu to już nie kolega) jak miał koło na "cichej klaczy" skreśliliśmy z listy znajomych (wtedy trzeba było ręcznie skreślać z notesu numer telefonu stacjonarnego)

• Mod Team
Napisano

Dajcie spokój chłopakowi - przecież napisał, że bez tego nie zjedzie :icon_wink:
PS
Jednak ten Turbospoke to obciach, bo to taka pierdziawka przypominająca Komara ( gimby nie znajo ), albo lot trzmiela :icon_lol:
Ja tam jestem tradycjonalistą i wybieram patyczek od loda Bambino :icon_cool:

Napisano

Podoba mi się taki dzwięk. Jaki macie z tym problem? Moja piasta jest bardzo cicha i chce podgłośnić, nie wiem co wam odbija.

Napisano

To sobie kup głośną piastę a nie wymyślasz jakieś odpustowe rozwiązania...

Napisano

Szukałeś już potencjometru "Volume" po przeciwnej stronie od QR?

P.S. rozumek nie ogarnia, że nie da się "podgłośnić", że trzeba wymienić na taką która jest głośniejsza? Pomyśleć, że ta generacja będzie się zrzucać na moją emeryturę :/

Napisano

eeee tam, byliśmy tacy sami tylko nie było internetu i nie każdy "pajacowaty" pomysł wychodził poza krąg najbliższych znajomych. I tacy sami nadwrażliwi byliśmy na krytykę ;) co nie zmienia faktu że z tyrkoczących na siłę piast to się jednak pośmiać można :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...