Skocz do zawartości

[Trenażer] z łącznością bluetooth do szosy

nbk

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

sezon za niedługo się skończy, a pogoda będzie coraz bardziej kapryśna dlatego podjąłem decyzję o zakupie trenażera, aby nie wypaść z formy.

Od razu rzucił mi się w oczy model TACX Blue Matic T2650 (cena 589 zł). Cena jest dla mnie zadowalająca, ale o ile dobrze wyczytałem, model ten nie daje żadnej możliwości monitorowania prędkości, przejechania dystansu czy innych podstawowych informacji, a to jednak chciałbym wiedzieć. Pewien sklep od razu zaproponował mi, że w takim wypadku powinienem zainteresować się modelem TACX Satori Smart T2400 (cena już niestety 1129 zł, a chciałbym wydać mniej. Pytanie czy jest to możliwe?)

Czy możecie zatem polecić mi jakiś trenażer, który jest godny polecenia (trwały, niezawodny oraz nie zbyt głośny bo mieszkam w bloku), pamiętając o tym żebym mógł przynajmniej zobaczyć średnią prędkość oraz przejechany dystans. 

Co do ceny to chciałbym zminimalizować koszty, więc zależy mi na modelach najatrakcyjniejszych cenowo.

Z góry dziękuję za pomoc :)

Zawsze możesz założyć licznik na tylne koło i będziesz miał prędkość i dystans. Jak założysz licznik z kadencją to będziesz miał jeszcze kadencję. Aczkolwiek prędkość i dystans w trenażerze są raczej zbędne. Możesz przejechać 30 km z małym obciążeniem w godzinę i nie czuć zmęczenie, a możesz podkręcić opór i po godzinie i 30 km możesz być trup. Lepszy już jest pulsometr bo przynajmniej wiesz jak mocno jedziesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...