Skocz do zawartości

[Szosowcy] dlaczego tyle chamstwa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem, osobą która mało używa samochodu,  ale przez ostatnie dwa tygodnie jeździłem codziennie i zaobserwowałem, że szosowcy w ogromnym odsetku mają w dupie przepisy i drogi rowerowe i cisną mimo wszystko na ulicy i przeszkadzają. A zwróć takiemu uwagę,  to wielce oburzony i majestat obrażony. 

Dlatczego tak jest? Czyżby to była subkultura taka? Serio, czy szosowców parzy DDR/? Albo może ciśnięcie o 0,03km/h więcej średniej  w endomondo?

Wbijam kij w mrowisko, ponieważ szosowcy po prostu zapomnieli o kulturze, a później narzekają na samochody i się normalnym rowerzystom odbywa 

Napisano

2. Nie jadą na przejażdżkę rowerową czy cokolwiek innego tylko trening, sekundy się liczą :D 

1. Są bucami i myślą że jak mają wąskie oponki  to mogą ignorować znaki.

2. Policja nie każe ich mandatami więc czują się bezkarni. 

Napisano

Specyzuj co Cię boli. Wszystkie przepisy mają gdzieś czy tylko ten o DDRach obowiązkowych?

Spytam też przewrotnie: czemu Cię tak boli rower na jezdni? 0,03km/h mniejsza średnia z przejazdu samochodem przez miasto?

Pytanie jeszcze pomocnicze. Ilu zwróciłeś uwagę i miałeś chamską odpowiedź?

Napisano

Nie wiem jakie macie DDR w Łodzi, ale we Wrocławiu 99% DDR nie nadaje się do roweru szosowego, po prostu. Ścieżki są niespójne, urywają się, przeskakują z jednej strony ulicy do drugiej, często nawierzchnia to kostka brukowa, jazda jest dużo wolniejsza i niekomfortowa.

Czy znasz dokładnie przepisy, kiedy rowerzysta musi korzystać z DDR? We Wrocławiu mamy dużo więcej ścieżek niż w Łodzi a praktycznie nie da się nigdzie jechać cały czas ścieżką. Wystarczy że ścieżka prowadzi nie tam gdzie chce się jechać i już można jechać legalnie ulicą.

Napisano

Kolejny temat o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy? Do wieczora wszyscy w tym temacie zdążą skłócić się ze wszystkimi, jak sądzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...