Yacko Napisano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Zastanawiam się nad zakupem używanego Treka Procaliber 6 2018 w rozmiarze M. https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-górskie/rowery-xc/procaliber/procaliber-6/p/21816/ Mój wzrost to 180cm i 85cm przekrok. Według tabeli producenta bardziej wskazany dla mnie rozmiar L. Niestety nie mam okazji się przymierzyć do tej ramy, może ktoś z Was o podobnym wzroście przymierzał się do obydwu ram i może coś powiedzieć na ten temat ? Zależy mi na pozycji bardziej aero - rowerem chciałbym tez sporo jeżdzić po asfalcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) Mam w garażu Procalibra 6. Moim zdaniem dla wzrostu 180cm i nogi 85 odpowiedniejszy będzie jednak 19,5. Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez KNKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Kwestia preferencji. Mam superfly'a, czyli model o niemal identycznej geometrii, i moim zdaniem 19,5 będzie już przy tym wzroście trochę krążownikiem. Ja mam 178 wzrostu i ramę 18,5. Na 19,5 na pewno bym się nie zdecydował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi