Xxxnsbikee Napisano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Cześć ostatnio przeglądałem allegro i znalazłem hamulec m675 z 179 zł. Dlaczego taka cena?? Może mi ktoś wyjaśnić? Link http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7528866015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Patrząc na to co innego w ofercie ma sprzedający można dojść do wniosku że komuś wpadły w ręce te hamulce i chce się ich pozbyć. Ja bym strzelał że pewnie są z demontażu, więc na oryginalne pudełko itd bym nie liczył. Ja bym osobiście nie kupił. Bierzesz od kogoś kto prawdopodobnie nie ma pojęcia co sprzedaje. A co jak hamulec będzie uszkodzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Sprzedawcy się pytaj. Te hamulce coraz trudniej będzie kupić. Większość tego co na allegro, to z demontażu, albo używki. Dodaj do tego fakt, że większość ludzi szuka pary - jak kupią u niego komplet na jedno koło to muszą szukać dalej okazyjnie kolejnego kompletu. Gdyby to była super okazja to już tego hamulca by nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dijx Napisano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) 6 sztuk tylko lewego hamulca - ciekawostka. Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez Dijx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Na 100% kupione gdzieś za granicą, ściągnięte z rowerów lub coś podobnego. Na allegro ktoś miał Raidon'y 27,5' za 300 zł. W takiej cenie nie da się kupić nawet XCR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Kupiłem u Alibaby komplet M7000 z klockami żywicznymi za 386 zł, czyli licząc z transportem nawet trochę taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Tylko że u "Alibaby" nie masz gwarancji, taka drobna różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Temat chyba nie dotyczy gwarancji, tylko taniości. PS. Jakaś tam jest "gwarancja", ale nawet jakby nie było, to za ponad dwie stówy różnicy byłem gotów zaryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Tak z ciekawości. Hamulce przyszły w oryginalnym opakowaniu itd, czy wrzucone luzem do paczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Luzem w paczce, bieda zestaw, bo tylko śruby, dystans i adapter PM/IS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dijx Napisano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Lekki ot: polecam wpiąć na allegro kartę i płacić kartą; jeżeli coś nie tak z transakcją, zgłasza się reklamacje z tytułu chargeback -"Services Not Provided or Merchandise Not Received". Max 30 dni Kasa wraca, operator karty będzie się kopał z Allegro. Reklamacje zgłasza się w banku, który wydał kartę, na formularzu za pewne nie będzie tej przyczyny (chyba celowo ją ukrywają) - ja dopisywałem ręcznie z kodem - jest inny dla Visa, inny dla MasterCard - ale do znalezienia w regulaminach. Allegro zgłaszam, że rozpocząłem procedurę chargeback i tyle. Przy kwotach powyżej 300 operator karty poprosi prawdopodobnie o protokół z policji, u mnie zawsze były to niższe kwoty i jakieś oświadczenie tylko wysyłałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi