PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 Cześć, czy ktoś może się wypowiedzieć co do trwałości tych butów? Bo mam szosowe 900 AEROFIT B'TWIN i są one bardzo mało trwałe (skóra się łatwo uszkadza). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 Mam te buty 2 miesiące i chyba niestety muszę potwierdzić to co napisałeś. U mnie w kilku miejscach widać już "zadrapania" na skórze mimo że nie robię w tych butach nie wiadomo czego. Zastanawiam czy wersja błyszcząca nie byłaby bardziej trwała ze względu na dodatkową warstwę lakieru (?). Ja mam wersję matową, czarną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeuszwlodarczyk Napisano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 IMHO główna wada tych butów to problem z wpinaniem się w bloki. Podeszwa jest raczej miękka i łatwo się ugina, ale nie oczekiwałem czegoś innego. Co do rzepów, to mimo trzech, nie zapewniają solidnego zapięcia (chyba wina lokalizacji metalowych oczek, przez które rzepy przechodzą). Kupiłem je do nauki jazdy z SPD, i nie wiem, czy choćby do tego mógłbym je polecić.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 Jesteś pewny że kupiłeś model 900? Przecież tam jest podeszwa z karbonu i zapięcie na żyłkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeuszwlodarczyk Napisano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 Jestem pewien, że odpowiadam na pytanie zadane w temacie.. I wiem, jakie mam buty - szosowe 900 mam również.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 24 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 Trochę się pogubiłem... Szosowe 900 mają zapięcie na żyłkę i sztywną podeszwę... MTB XC 500 też mają żyłkę i czytałem, że mają twardą podeszwę... Dopisane: chyba wiem o co chodzi... decathlon ma dwa modele: "mtb 500" i "mtb XC 500", pierwszy nie ma żyłki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 Dla jasności ja piszę o tych: https://www.decathlon.pl/buty-mtb-xc-500-id_8500162.html Co do butów na rzepy. Przymierzałem je w Decathlonie i bardzo szybko je odrzuciłem. Te rzepy są beznadziejne, nie dało się tego porządnie zapiąć na nodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeuszwlodarczyk Napisano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 To XC mnie zmyliło. Ale podeszwa jest taka sama, więc problem główny jest aktualny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 24 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 2 godziny temu, skom25 napisał: Mam te buty 2 miesiące i chyba niestety muszę potwierdzić to co napisałeś. U mnie w kilku miejscach widać już "zadrapania" na skórze mimo że nie robię w tych butach nie wiadomo czego. Zastanawiam czy wersja błyszcząca nie byłaby bardziej trwała ze względu na dodatkową warstwę lakieru (?). Ja mam wersję matową, czarną. Nie wiem czy byłaby bardziej trwała, ale nawet gdyby, to pewnie wszystkie uszkodzenia byłyby bardziej widoczne. Mam białe buty, ale na żółtych czy czerwonych pewnie jest podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.