Skocz do zawartości

[buty] MTB XC 500 B'twin - trwałość?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam te buty 2 miesiące i chyba niestety muszę potwierdzić to co napisałeś. U mnie w kilku miejscach widać już "zadrapania" na skórze mimo że nie robię w tych butach nie wiadomo czego. Zastanawiam czy wersja błyszcząca nie byłaby bardziej trwała ze względu na dodatkową warstwę lakieru (?). Ja mam wersję matową, czarną.

IMHO główna wada tych butów to problem z wpinaniem się w bloki. Podeszwa jest raczej miękka i łatwo się ugina, ale nie oczekiwałem czegoś innego. Co do rzepów, to mimo trzech, nie zapewniają solidnego zapięcia (chyba wina lokalizacji metalowych oczek, przez które rzepy przechodzą). Kupiłem je do nauki jazdy z SPD, i nie wiem, czy choćby do tego mógłbym je polecić..

2 godziny temu, skom25 napisał:

Mam te buty 2 miesiące i chyba niestety muszę potwierdzić to co napisałeś. U mnie w kilku miejscach widać już "zadrapania" na skórze mimo że nie robię w tych butach nie wiadomo czego. Zastanawiam czy wersja błyszcząca nie byłaby bardziej trwała ze względu na dodatkową warstwę lakieru (?). Ja mam wersję matową, czarną.

Nie wiem czy byłaby bardziej trwała, ale nawet gdyby, to pewnie wszystkie uszkodzenia byłyby bardziej widoczne. Mam białe buty, ale na żółtych czy czerwonych pewnie jest podobnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...