undecided Napisano 22 Sierpnia 2018 Napisano 22 Sierpnia 2018 Witam jak ocenicie stan konusow i bierzni. Kulki nie maja zadr, głębszych rys, lecz nie ma już tej powłoki wierzchniej kulki. Serwisant stwierdził iż nie wymagają wymiany. Jak oceniacie stan reszty zdjecie berzni wstawi za 30min
SoloTM Napisano 22 Sierpnia 2018 Napisano 22 Sierpnia 2018 Jeśli nie ma czegoś takiego ( nawet mniejszych ) to jest ok :
undecided Napisano 22 Sierpnia 2018 Autor Napisano 22 Sierpnia 2018 W bębenku mam taką nakładkę, lecz nie chcę ona wyjść, przez co nie mogę zajrzeć do środka. Druga sprawa, czy mogę użyć oliwki do łańcucha do bębenka i czy smaruję się oliwką bębenek z zewnątrz gdzie zakłada się kasetę.
undecided Napisano 23 Sierpnia 2018 Autor Napisano 23 Sierpnia 2018 Nie mogę wyjąc tej uszczelki metalowej. Jak to zrobić?
undecided Napisano 23 Sierpnia 2018 Autor Napisano 23 Sierpnia 2018 Wyciągnąłem ta nakładkę lecz dziwnym tralem byla bardzo mocno zapieczoną jeśli mogę tak to nazwać. Gdzie to odkupię jak tego szukać?
Gość Napisano 23 Sierpnia 2018 Napisano 23 Sierpnia 2018 Pogiales...., nie wiem czy gdzies dostepna w sprzedazy jest ta czesc- sama balszka. Sprobuj wysprostowac, a jak nie, to musisz kupic cos w tym stylu. https://allegro.pl/stozek-lewy-piasty-hb-m595-m615-shimano-deore-i7238636470.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria&ev_adgr=Rowery+i+akcesoria&ev_ln=PRODUCT+GROUP&gclid=CjwKCAjwtvnbBRA5EiwAcRvnpgBm0GPt6JHJWrFBlXZNRC0jsymSuqaDG1iXZjtx4qaVpcAG8mMauhoCFy4QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CPvKjIffgt0CFQoPGAodPM4FnQ
undecided Napisano 23 Sierpnia 2018 Autor Napisano 23 Sierpnia 2018 Z tego co patrze, ta część nie jest uwzględniona. Trzeba kupować cały bębenek lub wziąć od popsutego lub nowego
undecided Napisano 23 Sierpnia 2018 Autor Napisano 23 Sierpnia 2018 Jakby ktoś sobie skrzywił ta podkładkę to jest sposób dobrać odpowiednia tulejkę lub końcówkę od klucza od grzechotki dopasować w ta nakładkę dobrać kawałek czystej blaszki bez wgnieceń i zadr, podłożyć od strony, która dotyka kulek wsadzić w imadło i powoli prostować. Druga sprawa dostałem się do nieszczęsnego bębenka i jedna z cieniutkich podkładek jest przerwana w jednym miejscu i widać ślady rdzy, smaru nie tylko lekka woda i trochę masła Składać bez tej podkładki, czy dostanę gdzieś taka? Druga sprawa czy kulki nie zostały uszkodzone skoro drobinki podkładki chodziło po całym bębenku i widać na kulkach obce elementy przyklejone do nich
Gość Napisano 23 Sierpnia 2018 Napisano 23 Sierpnia 2018 To jeden ze sposobow wyprostowania balszki. Kazdy ma mozg, wiec niech cos pokombinuje i naprawi. Brawo Ty.. Poskladaj i zobacz czy bedzie Ci przeszkadzac minimalnie wiekszy luz na boki, to zobaczysz jak zalozysz kasete. Byc moze nawet nie zwrociles wagi wiec nie przejmuj sie zbytnio tylko sprobuj jazdy, badz porownaj z innym rowerem.
undecided Napisano 23 Sierpnia 2018 Autor Napisano 23 Sierpnia 2018 Da się dokupić gdzieś taka podkładkę? Jest szansa ze bedzie pasować od innego bębenka? Serwisanci posiadają takie rzeczy z demontażu?
Gość Napisano 23 Sierpnia 2018 Napisano 23 Sierpnia 2018 Serwis czasem moze miec. Dokupic? gdzie kiedys widzia;e,. ale nie wiem gdzie.Z innego- bez problemu, kwestia , aby miala te sama badz bardzo zblizona grubosc.
undecided Napisano 23 Sierpnia 2018 Autor Napisano 23 Sierpnia 2018 Zakupić nowe kulki do piasty i bębenka, czy składać na starych. Są to groszowe sprawy. Chce aby bębenek był głośny, jak poprawić zaptki i czy smarować je smarem oliwka czy wcale?
Gość Napisano 24 Sierpnia 2018 Napisano 24 Sierpnia 2018 Pisales, ze kulki maja wzery- kupic nowe. Jezeli na bebenek jest tak samo to tez kupic. Mozesz oliwka leciutko posmarowac zapadki. Nie wiem, ale mnie trafia jak mam glosny bebenek, wiec dobrzez, ze Shimano tak nie ma.
undecided Napisano 24 Sierpnia 2018 Autor Napisano 24 Sierpnia 2018 Jak jest z jakością kulek zakupionych w sklepie z łożyskami? Jak myślicie są mniej wytrzymalsze od shimano? Rozmiar kulek w tylnej piascie deore to 1/4 jaki będzie rozmiar kuleczek do bębenka
undecided Napisano 25 Sierpnia 2018 Autor Napisano 25 Sierpnia 2018 Zauważyłem, ze na kilkunkulkaxh od piasty są takie plamki. Czy jest sens montować piastę na tych kulkach?
Pietern Napisano 25 Sierpnia 2018 Napisano 25 Sierpnia 2018 Wymień, te mają już wżery. Kupowałem ostatnio kulki i oryginalne Shimano kosztowały mnie 17 zł. Nie ma sensu na tym oszczędzać.
undecided Napisano 25 Sierpnia 2018 Autor Napisano 25 Sierpnia 2018 Na pewno nie mają już takiej powłoki jak nowe, posiadają takie plamki rude, nwm czy to są w żery, nie czuje pod paznokciem jakiegoś oporu.
Kowal1986 Napisano 25 Sierpnia 2018 Napisano 25 Sierpnia 2018 Mały off topic: Dlatego właśnie cieszę się, że mam piasty na łożyskach tzw. "maszynowych". Może łożyska "kulkowe" lepiej są dostosowane to przenoszenia obciążeń występujących podczas jazdy, ale przy "maszynowych" mam w nosie co w środku - jak łożysko padnie to porostu je wymienię i nie bedę się doszukiwał mikro-wrzerów. Mam piasty DT350 i po 19 tyś km przebiegu dalej kręcą się gładko i bez luzów - cały czas na oryginalnych łożyskach. Tylko raz czyściłem StarRatchet i tak naprawdę niepotrzebnie, bo było ok w środku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.