BJan Napisano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 cześć, chciałem kupić Trance 3 z 2018 roku. Zastanawiam się nad rozmiarem ramy M czy L ? Siedziałem na obu i nadal nie jestem zdecydowany. Na obu dobrze się siedziało z przewagą na L. Mam 187 wzrostu i przekrok (od podłogi do osadzenia przyrodzenia ) jakieś 83 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 23 Sierpnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 Jak lepiej na L, to bierz L, ale przejechałeś się kawałek, czy tylko siedziałeś jak rower stał w miejscu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BJan Napisano 23 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 No właśnie jak stał. Nie było pedałów i był pewien problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gocu Napisano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 M przy wzroście 187 to absurd :))) Czy naprawdę tak trudne jest wejście na stronę producenta i sprawdzenia jaki on ci rozmiar sugeruje? Ze swoim wzrostem jesteś prawie na górnej granicy L! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BJan Napisano 23 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 1 godzinę temu, gocu napisał: M przy wzroście 187 to absurd :))) Czy naprawdę tak trudne jest wejście na stronę producenta i sprawdzenia jaki on ci rozmiar sugeruje? Ze swoim wzrostem jesteś prawie na górnej granicy L! Nie jest trudno wejść na stronę Producenta.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj2 Napisano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 https://www.google.de/search?q=giant+trance+2018+size+chart&rlz=1C1CHXU_enDE810DE810&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiVxZiI7ILdAhUiL30KHZnzBZQQ_AUICigB&biw=1856&bih=1014#imgrc=kUYK8CJgYRXZwM: minimum L dla ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 Przy takim wzroście to oby ten L nie był za mały, a co dopiero myśleć o M... Posiedzieć to sobie można na fotelu, niby w jaki sposób można w ten sposób cokolwiek wywnioskować o rowerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 24 Sierpnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 michalj2 Minimum L ? Nie, maksimum L...m0d L za mały ? Raczej nie przy tej długości nogi... Poza tym reach w XL jest za duży według mnie - po uwzględnieniu długości górnej rury i mostka wychodzi większa długość horyzontalna niż w sugerowanym przez producenta rowerze do XC ( Advanced 29 ), także tego... L będzie optymalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BJan Napisano 24 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 3 godziny temu, m0d napisał: Przy takim wzroście to oby ten L nie był za mały, a co dopiero myśleć o M... Posiedzieć to sobie można na fotelu, niby w jaki sposób można w ten sposób cokolwiek wywnioskować o rowerze? Na fotelu też sobie czasami siedzę......... KrissDeValnor - dziękuję, wezmę L dzisiaj lub jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj2 Napisano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 Akurat Trance nie jest wyznacznikiem noweczesnej geo wiec wielu by polecilo wziasc rozmiar wiekszy ale L powinien byc odpowiedni. W kazdym razie nie M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 45 minut temu, BJan napisał: Na fotelu też sobie czasami siedzę......... Nie traktuj tego jako specjalnej złośliwości Po prostu jak mogłeś cokolwiek wywnioskować siadając na rower bez pedałów i nic więcej. Nawet nie wnikam jak mogło być ustawione siodło i na czym opierałeś nogi przy tych próbach... W 2016 to i ja się przymierzałem do Trance'a L-ki i to przy wzroście 180cm, stąd przy 187cm delikatna sugestia czy nie sprawdzić większego rozmiaru. Tylko sprawdzić, a nie "usiąść + nie było pedałów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hi_all Napisano 2 Września 2018 Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Mam ten sam wzrost i jeździłem na L. (Zastanawiałem się nad XL, ale po krótkiej przejażdżce zrezygnowałem) M zdecydowanie będzie za mały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giagi Napisano 2 Września 2018 Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Gianty mają zaniżoną rozmiarówkę ale na 187cm L-ka będzie idealna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 2 Września 2018 Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Nie wiem czy jest sens porównywać, ale mam gianta anthema bodajże z 2010r. Rozmiar L przy moich 186 cm uważam za lekko mały. Teraz rozważałbym XL. Jeśli tobie na L źle się jeździ, sprawdź XL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BJan Napisano 3 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2018 Kupiłem L, bardzo dobry rozmiar. Dziękuję Wam za pomoc. Do zobaczenia na szlakach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.