Skocz do zawartości

[sztyca] dla siodła bontrager

Arkowal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie.

Planuje zakupić, a bardziej żonka na moje zbliżające się urodzinki siodełko jak i sztyce. Chciałbym aby siodło ze sztycą nie przekraczało 300g.

Wybrałem siodełko bontragera

https://www.sigmasports.com/item/Bontrager/Montrose-Pro-Saddle-2017/EJ47

a do niego planowałem dokupić stycę ritchey która ważyłaby około 200.Problem w tym, że siodełko w/w ma prostokątne pręty więc raczej nie będzie pasować do wszystkich sztyc.

Macie może jakieś pomysły co do sztycy, która będzie pasować do tego siodełka?

Może inne ciekawe pomysły zarówno sztycy jak i siodełka o łącznej wadze około 300g?Budżet do 1400zł.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam.

Napisano

Sztyca Token waży około 180 g. Sprawdzona osobiście. Cena 400-450 zł

Siodełko musiało by ok 120g ważyć żeby komplet zmieścił się w limicie. Z tych co ostatnio widziałem to WTB High Tail  Team , nie ważyłem ale w ręce wydaje się bardzo lekkie, producent deklaruje 200g, cena ok 500 zł

Topeak 3D Comfort Carbon - waga podobnie ok 200g, cena ok 350 zł

Jednak obie te kombinacje przekracaczają o 80g Twój limit :)   wyśrubowałeś mocno.

Napisano

No ale tu kolega wyraźnie wagę stawia na pierwszym miejscu :)  

Wcale mu się nie dziwię bo sam miałem swego czasu takiego samego zajobka. Poszło kasy w lightbika 

Napisano

Złapała mnie choroba i koniec kropka :D Chciałbym odchudzić swoje dotychczasowe siodło jak i sztyce które razem ważą 550g.

200g to waga minimalna jaka mnie interesuje :D Zależy mi też na wygodnym siodle bo jeżdżę średnio od 50-100km jeśli tylko czas pozwala plus czasem dojazdy do pracy 10km+powrót.

Wpadło mi w oko w/w siodełko bontragera, waga super. Myślę też, że będzie wygodne :DProblem trochę ze znalezienim sztycy  która będzie pasowała na te nietypowe prostokątne pręty ^_^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...