Arkowal Napisano 21 Sierpnia 2018 Napisano 21 Sierpnia 2018 Jak w temacie. Planuje zakupić, a bardziej żonka na moje zbliżające się urodzinki siodełko jak i sztyce. Chciałbym aby siodło ze sztycą nie przekraczało 300g. Wybrałem siodełko bontragera https://www.sigmasports.com/item/Bontrager/Montrose-Pro-Saddle-2017/EJ47 a do niego planowałem dokupić stycę ritchey która ważyłaby około 200.Problem w tym, że siodełko w/w ma prostokątne pręty więc raczej nie będzie pasować do wszystkich sztyc. Macie może jakieś pomysły co do sztycy, która będzie pasować do tego siodełka? Może inne ciekawe pomysły zarówno sztycy jak i siodełka o łącznej wadze około 300g?Budżet do 1400zł. Z góry dzięki. Pozdrawiam.
lewocz Napisano 21 Sierpnia 2018 Napisano 21 Sierpnia 2018 Sztyca Token waży około 180 g. Sprawdzona osobiście. Cena 400-450 zł Siodełko musiało by ok 120g ważyć żeby komplet zmieścił się w limicie. Z tych co ostatnio widziałem to WTB High Tail Team , nie ważyłem ale w ręce wydaje się bardzo lekkie, producent deklaruje 200g, cena ok 500 zł Topeak 3D Comfort Carbon - waga podobnie ok 200g, cena ok 350 zł Jednak obie te kombinacje przekracaczają o 80g Twój limit wyśrubowałeś mocno.
Mod Team sznib Napisano 21 Sierpnia 2018 Mod Team Napisano 21 Sierpnia 2018 Jeśli chodzi o siodełko to ja bym proponował żeby przede wszystkim myśleć o wygodzie, a o wadze na drugim miejscu.
lewocz Napisano 21 Sierpnia 2018 Napisano 21 Sierpnia 2018 No ale tu kolega wyraźnie wagę stawia na pierwszym miejscu Wcale mu się nie dziwię bo sam miałem swego czasu takiego samego zajobka. Poszło kasy w lightbika
Arkowal Napisano 21 Sierpnia 2018 Autor Napisano 21 Sierpnia 2018 Złapała mnie choroba i koniec kropka Chciałbym odchudzić swoje dotychczasowe siodło jak i sztyce które razem ważą 550g. 200g to waga minimalna jaka mnie interesuje Zależy mi też na wygodnym siodle bo jeżdżę średnio od 50-100km jeśli tylko czas pozwala plus czasem dojazdy do pracy 10km+powrót. Wpadło mi w oko w/w siodełko bontragera, waga super. Myślę też, że będzie wygodne Problem trochę ze znalezienim sztycy która będzie pasowała na te nietypowe prostokątne pręty
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.