Skocz do zawartości

[rower] stara kolarzówka Bianchi

Przemekkk0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Szukałem używanego roweru do 500zł i w oko mi wpadła taka kolarzówka 

https://www.olx.pl/oferta/kolarka-szosowka-bianchi-wloska-CID767-IDpUgGw.html

Jest niedaleko ode mnie, więc mógłbym obejrzeć. I mam takie pytanie, czy opłaca się kupić taki rower? Nie jeździłem nigdy na szosie, zwykle na góralu po mieście. Taki rower po mieście, czasami pojeździć trochę dalej.

I czy trzeba by było dużo wymieniać w takim rowerze używanym? I jaki jest to rozmiar kół wg was? Ja myślę, że 28.

Cześć.

Pytaj sprzedającego jaki to jest rozmiar kół, nie nas- my go nie sprzedajemy. Jeśli nie jeździłeś nigdy na szosie to weź sobie jakiś rower na testy i spróbuj- dowiesz się jak to jest. Z zdjęć ciężko wywnioskować czy mechanicznie jest on ok. Czy nie ma luzów na sterach, w piastach, czy koła są proste, czy rama nie jest pęknięta itp

Dziwne kolory z przodu ramy, rower może być po naprawie podzwonnej i prostowaniu. Nie mamy wiedzy - lepiej zapłacić nawet  2x więcej w sklepie typu bajker studio, ale z jaką taką gwarancją, że rower jest po przeglądzie, i konserwacji. Z drugiej ręki to tylko zakupy razem ze znajomym, który ma stalowe szosy w jednym palcu.Inaczej ruletka.

Odpuść sobie. Rama chyba spawana, a te naklejki Bianchi to kolo sam chyba kleił. Stary grat, zmiana biegów na ramie. Z tyłu przerzutka Shimano Altus, niezła rzeźba. Ja wiem, że to tylko 5 stów, ale za podobne pieniądze znajdziesz masę przyzwoitych, choć leciwych rowerków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...