Przemekkk0 Napisano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 Witam. Szukałem używanego roweru do 500zł i w oko mi wpadła taka kolarzówka https://www.olx.pl/oferta/kolarka-szosowka-bianchi-wloska-CID767-IDpUgGw.html Jest niedaleko ode mnie, więc mógłbym obejrzeć. I mam takie pytanie, czy opłaca się kupić taki rower? Nie jeździłem nigdy na szosie, zwykle na góralu po mieście. Taki rower po mieście, czasami pojeździć trochę dalej. I czy trzeba by było dużo wymieniać w takim rowerze używanym? I jaki jest to rozmiar kół wg was? Ja myślę, że 28. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davken Napisano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 Cześć. Pytaj sprzedającego jaki to jest rozmiar kół, nie nas- my go nie sprzedajemy. Jeśli nie jeździłeś nigdy na szosie to weź sobie jakiś rower na testy i spróbuj- dowiesz się jak to jest. Z zdjęć ciężko wywnioskować czy mechanicznie jest on ok. Czy nie ma luzów na sterach, w piastach, czy koła są proste, czy rama nie jest pęknięta itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 Dziwne kolory z przodu ramy, rower może być po naprawie podzwonnej i prostowaniu. Nie mamy wiedzy - lepiej zapłacić nawet 2x więcej w sklepie typu bajker studio, ale z jaką taką gwarancją, że rower jest po przeglądzie, i konserwacji. Z drugiej ręki to tylko zakupy razem ze znajomym, który ma stalowe szosy w jednym palcu.Inaczej ruletka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argi Napisano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 Odpuść sobie. Rama chyba spawana, a te naklejki Bianchi to kolo sam chyba kleił. Stary grat, zmiana biegów na ramie. Z tyłu przerzutka Shimano Altus, niezła rzeźba. Ja wiem, że to tylko 5 stów, ale za podobne pieniądze znajdziesz masę przyzwoitych, choć leciwych rowerków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.